Gemeente legt bouwstop op

ERMELO – Vrijdag werden bewoners van de Oude Nijkerkerweg/ Kolbaanweg verrast door medewerkers van T-Mobile die startten met het plaatsen van een mast voor telecommunicatie. Het bedrijf had echter geen vergunning waardoor er vanmorgen rond acht uur een bouwstop is opgelegd.

Op 28 sept heeft T-Mobile Infra een vergunningsaanvraag gedaan voor het plaatsen van een tijdelijke zendmast aan de Oude Nijkerkerweg. Het bedrijf is in het hele land bezig om het mobiele netwerk uit te breiden en te verdichten om aan de sterk groeiende vraag naar de diensten van T-Mobile te kunnen voldoen. De gemeente bevestigt dat het gaat om een tijdelijke vergunning in afwachting van een permanente plek ergens in de buurt. De mogelijkheden worden op dit moment daarvoor onderzocht.

Behoefte

In Nederland zijn drie grote providers actief: KPN, VodafoneZiggo en T-Mobile. De laatste heeft momenteel behoefte aan versterking van het netwerk in Ermelo. Echter, zonder de procedure af te wachten heeft het bedrijf vrijdag al de locatie aan de Oude Nijkerkerweg klaar gemaakt voor het plaatsen van de antenne.

Bezwaar

Omwonenden snappen er niks van. Zij zijn door niemand geïnformeerd en willen nu bezwaar maken. Ook vrezen ze dat de tijdelijke aard van de mast uiteindelijk permanent wordt. ,,Inwoners kunnen formeel pas bezwaar maken op het moment dat het besluit genomen is,” legt voorlichter Moniek Winters uit. ,,We geven wel altijd aan dat mensen een zienswijze in kunnen dienen. Dat zijn we niet verplicht, maar vinden we wel zo netjes om te doen. Die nemen we vervolgens mee in de behandeling van de aanvraag.” T-Mobile was vandaag niet bereikbaar voor commentaar.