In de Luwte realiseert droom op nieuwe locatie 

ERMELO - Het is een plan met ambitie, dat realiseren Lenie en Wim Willemsen zich maar al te goed. Twaalf jaar geleden opende dit echtpaar zorgvilla ‘In de Luwte’ aan de Hamburgerweg en over ruim een jaar verhuizen ze met hun bewoners naar de Wilhelminalaan. Op deze nieuwe locatie zijn de bouwwerkzaamheden inmiddels van start gegaan. Afgelopen donderdag ging de eerste spade symbolisch de grond in. ,,Een moment om bij stil te staan,” zei bestuursvoorzitter Bert van den Hoorn. ,,We hopen deze nieuwe locatie begin 2022 hier feestelijk te kunnen openen.”

Waar tot voor kort het dagbestedingscentrum Het Speulder stond, wordt nu druk gebouwd. Deze nieuwbouw wordt mogelijk gemaakt door Stichting Salem te Ermelo. Deze stichting, die een overblijfsel is van het voormalig Salem-ziekenhuis in Ermelo, is eigenaar van het terrein aan de Julianalaan/ Wilhelminalaan. Voorzitter Klaas Mollema meldde donderdag dat men altijd op zoek is naar interessante, zorggerelateerde projecten. De stichting bestaat al sinds de oprichting van het ziekenhuis Salem in Ermelo eind 19e-eeuw. Tegenwoordig ondersteunt men vooral medische projecten wereldwijd, maar ook dichtbij. Mollema is blij met de komst van dit kleinschalige woonzorgcentrum voor ouderen op deze locatie.

Uitbreiding

De nieuwe zorgvilla zal plaats gaan bieden aan 22 bewoners met dementie. Een forse uitbreiding op de negen waar zij nu zorg aan verlenen. Daarnaast worden op de bovenverdieping, op verzoek van de gemeente, veertien (zorg)appartementen voor senioren gerealiseerd. ,,We hebben lang gezocht naar een geschikte locatie,” vertelt Van den Hoorn. ,,Maar het een was te oud, het ander te klein of te ver weg. We zijn heel blij met deze prachtige locatie.”
Lenie en Wim Willemsen zijn blij dat ze in Ermelo een plek hebben gevonden waar ze straks dezelfde kwalitatieve zorg voor meer ouderen met dementie kunnen bieden zoals men nu ook gewend is. De initiatiefnemers zijn blij dat dit project kan worden gerealiseerd in samenwerking met een groot aantal Ermelose ondernemers. Voor meer informatie over de extra appartementen (De Groene Oase) klik hier . In de Luwte klik hier.