Woonzorgcentra ontvangen voorjaarsbloeiers 

ERMELO – De Rotary Ermelo viert dit jaar haar dertigjarig jubileum. Een feest dat door corona een ingetogen karakter heeft gekregen. Niettemin steken de ruim dertig leden de handen uit de mouwen. Vandaag hebben ze symbolisch 2500 tulpenbollen geschonken aan de bewoners van woonzorgcentrum Kroondomein.

Ton en Elly de Kruijf namen uit naam van de Zorggroep Noordwest-Veluwe de bollen in ontvangst. Natuurlijk zijn de eerste bollen direct de grond in gegaan. Zo kan iedereen volgend voorjaar genieten van de bloemenzee.

Wereldwijde actie

Ook de Amaniet en de IJsvogel ontvangen tulpenbollen. De tulpenbollenactie is overigens een wereldwijde Rotary-actie onder de naam End Polio Now. Sinds een aantal jaren voert de Rotary deze campagne om wereldwijd de strijd tegen polio aan te gaan. ,,Tot op de dag van vandaag is de wereld nog steeds niet poliovrij,” vertelt Patty van Vierzen, voorzitter van Rotary Ermelo. ,,Deze nare ziekte komt nog voor in Pakistan en Afganistan, gebieden die door oorlogen moeilijk bereikbaar zijn om kinderen te kunnen vaccineren.”

Mes snijdt aan twee kanten

Doel is dus om polio uit te roeien. Met de tulpenbollenactie snijdt het mes dus aan twee kanten. ,,Zo kunnen ouderen in Ermelo genieten van de tulpen en dragen we tegelijkertijd bij aan de strijd tegen polio,” aldus Van Vierzen. De End Polio Now tulpen bloeien dit voorjaar niet alleen in Nederland,maar ook in België, Duitsland, Frankrijk, Tsjechië,Verenigde Staten, Zweden en Zwitserland. Woensdag zullen een aantal Rotarians hoveniers van LooHorst Landscaping helpen om alle bloembollen te planten.