Filmakers zorgen ervoor dat Sinterklaas komt!

ERMELO - Weliswaar is er dit jaar geen grootse intocht van Sinterklaas, maar zeker is dat de Goedheiligman naar Ermelo komt. De Ermelose winkeliers hebben de hulp van Filmakers ingeroepen. Hierdoor hebben de kinderen dit jaar een Ermelo’s Sinterklaasjournaal met Tante Jo op de stoel van Dieuwertje Blok.

Regisseur Bob van der Put, eigenaar van Filmakers, bedacht t script voor een spannend verhaal. Het resultaat is vanaf woensdag 11 november te volgen via www.sinterklaasermelo.nl. De afgelopen dagen is er gefilmd op het gemeentehuis en in het dorp. Om precies te weten wat er aan de hand was, vroegen we Tante Jo. ,,Ja, ik ben benaderd door Sinterklaas,” vertelt ze. Ook bevestigt ze dat Sinterklaas komt, maar hoe en wat wil ze nog niet verklappen. ,,Vraag het onze tijdelijke burgemeester Cock Andreae!” aldus Tante Jo.

Studio

Natuurlijk moest er wat gebeuren. Geen intocht en geen Pakjeshuis, maar wat wel? Door de coronamaatrdegelen was veel niet mogelijk. De organisatie van de lokale intocht ging op zoek naar de mogelijkheden en kwam met deze vraag bij Filmakers. Van der Put bedacht een personage van Simon Gurk, een boef. En er werd een studio gebouwd om het Sinterklaasjournaal op te nemen. ,,Ik ben grote fan van het Sinterklaasjournaal,” bekent Tante Jo, die normaal gesproken intensief betrokken is bij Het Pakjeshuis. ,,Het stond ook op mijn bucket-list om dit journaal eens te mogen presenteren.” Met een knipoog meldt ze gelijk dat als Dieuwertje Blok ooit een invaller nodig heeft, zij dit graag wil doen.

Ambtsketen

Al sinds jaar en dag komt Sinterklaas aan op het Raadhuisplein waar de burgemeester dan op een groot podium zorgt voor een groots onthaal. Maar dit jaar is er geen groot podium en ook geen burgemeester. Gelukkig wist Cock Andreae een mooie draai aan dit geheel te geven door voor even de ambtsketen om te doen. Hoe dat precies gaat en of Sinterklaas dit ook allemaal goed vindt, kan iedereen bekijken via www.sinterklaasermelo.nl. ,,En dan hopen we volgend jaar weer op een traditionele intocht en op de mogelijkheid dat Sinterklaas weer in Het Pakjeshuis kan slapen,” besluit Tante Jo, die haar debuut als presentatrice van het Sinterklaasjournaal echt fantastisch vond.