Maximaal 2 uur parkeren op de Markt

ERMELO - De parkeerplaatsen op de Markt zijn binnenkort alleen nog beschikbaar met parkeerschijf. De blauwe zone wordt daar uitgebreid. Ruim twee jaar geleden werd al besloten tot het vergroten van de parkeerschijfzone. Nu volgt de uitvoering daarvan.

Door de aanleg van diverse parkeerterreinen voor lang parkeren bij het Kerkelijk Centrum en de Rehobothkerk wil het college de plannen nu doorvoeren. ,,Er was lange tijd geen plek om lang te parkeren rond het centrum van Ermelo," verklaart de gemeente. ,,Daarom was maar een gedeelte van de parkeerplekken op de Markt blauwe zone. Nu lang parkeren op diverse terreinen kan, gaan we de blauwe zone op de Markt uitbreiden. Er is daardoor meer ruimte voor bezoekers van het centrum om kortdurend te parkeren. Op deze manier wordt de parkeerdruk in het centrum beter verdeeld." De blauwezone op de Markt gaat op 1 december van kracht. Men kan dan met parkeerschijf maximaal 2 uur parkeren op de Markt.

Lang parkeren

Binnenkort worden de blauwe lijnen aangebracht. Dit kan alleen als het droog weer is. Afhankelijk van de weersomstandigheden verwacht men dat de werkzaamheden in november afgerond kunnen worden. Vanaf 1 december is parkeren met parkeerschijf op het gehele parkeerterrein aan de Markt dan verplicht. Wie langer wil parkeren kan op verschillende plekken in Ermelo terecht. Men kan parkeren zonder parkeerschijf op het parkeerterrein aan de Chevallierlaan, de parkeerplaatsen aan de Groeneweg (kerkelijk centrum) en op het parkeerterrein bij voormalig Struikakkers (Rehobothkerk).