WerkCentraal

Stéphanie en Ton Brouwer kamperen in retro caravan

ERMELO -  Binnenkort zijn de Ermeloërs Stéphanie en Ton Brouwer te zien in het tv-programma Camp-to-Go. Dit is een nieuw tv-format dat wordt uitgezonden door RTL4. In acht afleveringen gaan 24 gezinnen en koppels kamperen in Nederland.

Het Ermelose stel kent elkaar al veertig jaar, maar als partners zijn ze nog maar drie jaar samen. De Brouwers gaan graag op reis, maar dan liefst buiten de gebaande paden. Zo zaten ze een paar maanden geleden in Lapland in een tentje. Tijdens de tv-opnames was het dan ook de vraag: hoe gaat het deze kampeer 'die-hards' bevallen in een caravan?

Comfortzone

,,Met zo’n format word je natuurlijk uit je comfortzone getrokken,” vertelt Stéphanie enthousiast. ,,Wij mochten met een retro-caravan naar een enorme familiecamping Beerze Bulten in Ommen.” Het stel, dat nu ruim een jaar aan de Retiefstraat in Ermelo woont, houdt van back-to-basic. Ton:,,Zo’n camping met alles erop en eraan is wel mooi, maar niet echt ons ding. En wij zitten ook niet echt te wachten op een knuffelkonijn (mascotte red.).” Om maar niet te spreken van het speelparadijs, het Giga Konijnenhol en het zwembad. Toch heeft het tweetal een enorm leuk weekend gehad.

Aanklungelen

Het tv-programma is een initiatief van de kampeerbranche. Zo willen ze de kijker op een leuke manier laten zien hoe leuk het campingleven is. Een deel van de tv-beelden in het programma wordt ook door de kampeerders zelf gefilmd, zodat men van binnenuit de kampeerervaringen kan meebeleven. ,,We hebben blogs gemaakt,” aldus Stéphanie. Samen met haar man kijkt ze terug op hele leuke draaidagen. ,,Een aantal gezinnen had helemaal geen kampeerervaring en de crew liet de deelnemers letterlijk aanklungelen om leuke opnames te maken.” Zo vergat een stel de pootjes van de caravan uit te draaien en anderen hadden de elektra niet voor elkaar. ,,We werden naar de dealer gestuurd zonder te weten wat we meekregen. Dat maakt het ook verrassend.”

Primitief

De Ermeloërs houden van avontuur en wilden dan ook graag meedoen aan het programma. ,,We waren deze zomer net wezen kamperen in Lapland met een klein tentje, lekker primitief,” vertelt Ton. Tussen de recente vakantieverhalen memoreren de twee ook nog aan hun jeugdjaren. ,,Ons winterkamp op het RSG,” vult Stéphanie aan. ,,Kindermishandeling,” stelt haar partner met een glimlach. ,,We moesten bij een temperatuur van -10 over een bevroren militair oefenterrein en kamperen in een piepklein tentje met een beetje stro als bed.” Heel anders dan kamperen bij Beerze Bulten. ,,We hebben genoten van de wellness. En we zijn wezen kanoën op de Vecht.” Het duo mocht zelf het dagprogramma invullen. Stéphanie: ,,In de kano begon het leuk met mooi weer, maar daarna betrok de lucht en kwam er een enorme bui. Ik denk dat dat wel leuke beelden heeft opgeleverd.”

Ingrediënten

Bijna twintig jaar geleden nam de branchevereniging Kampeer en Caravan Industrie (KCI) het initiatief voor een eigen tv-programma: Campinglife. Normaal gesproken worden de programma’s vooral in het buitenland opgenomen, maar dat ging dit jaar niet vanwege de corona-maatregelen. Daarom bedachten de programmamakers Camp-to-Go. De ingrediënten zijn 24 families, 10 caravans, 11 campers, twee vouwwagens en een daktent. Wat hetzelfde is gebleven is de presentator, ‘Mister Camping’ Sander Janson. Vanaf zaterdag 28 november kan iedereen acht weken meegenieten van dit nieuwe concept op RTL4.