WerkCentraal

Pop-up winkels brengen veel geld in het laatje

ERMELO – Een bedrag van 80.000,- euro werd er vanmiddag uitgereikt aan de zes Ermelose kerken. Weliswaar minder dan andere jaren, maar het bestuur van de Boeldag en de Kringloopwinkel is zeer tevreden. ,,We zijn rijk gezegend dat we dit bedrag nog bij elkaar hebben weten te krijgen,” zegt waarnemend voorzitter Eddy Bilder. ,,Alles is anders dit jaar.”

Bilder:,,De Boeldag werd overschaduwd door corona. Onze samenleving is ontwricht. Ook het kerkelijk leven is anders.” De opbrengst is weliswaar aanzienlijk lager dan andere jaren. Maar er werden nog steeds cheques uitgereikt met bedragen die er toe doen. De ontvangers waren ook enorm dankbaar, want iedereen begreep hoe lastig de situatie dit jaar was.

De Enk

Naast het afgelasten van de Boeldag moest de Kringloopwinkel ook een lange tijd de deuren sluiten. Inmiddels is de winkel beperkt weer open. ,,We waren ook heel blij dat we dit jaar een extra verkoop konden organiseren in de leegstaande winkels in De Enk. Dat kon dankzij de medewerking van Sven Gravendeel,” vertelt Bilder. Daar is 20.000,- euro omgezet. Momenteel is er pop-up een brocante winkel ingericht in het voormalige pand van Tempel Opticiens. Hierdoor komt er toch nog extra geld in het laatje.

Moeilijk besluit

Vlak voor de zomer besloot het Boeldagcomité dat dit Ermelose evenement niet door kon gaan. Dat was in 53 jaar nog nooit gebeurd. ,,Een moeilijk besluit!” zei voormalig voorzitter ds. Peter Verbaan toen. ,,Geen enkele keer is het, door wat voor omstandigheden ook, niet doorgegaan. Maar Corona maakt veel anders!" En dat beaamde Bilder vandaag. ,,Normaal delen we de cheques uit in de Hoeve, maar dat kon, wederom door de coronaregels, niet doorgaan.” Natuurlijk hoopt iedereen dat er volgend jaar weer gewoon een Boeldag kan worden georganiseerd.