Leerkrachten 'overvallen' door nieuws sluiting scholen

ERMELO – Veel scholen werden gisteren 'overvallen' met het nieuws van minister president Mark Rutte. Hij deelde mee dat de scholen vanaf woensdag de deuren moeten sluiten. Leerkrachten probeerden vandaag met enige improvisatie de kerstvakantie in te luiden. Op de Goede Herderschool wisten ze snel te schakelen en werd vanmiddag het kerstverhaal in een modern jasje opgevoerd.

Óp het podium van de nieuwe multifunctionele hal stond herbergier Nathan lichtelijk gestresst klaar om alle gasten in Bethlehem te ontvangen. Zo'n vijftien leerlingen van groep 5 tot en met 8 hadden de afgelopen weken de kerstmusical geoefend. En wat zou het spijtig zijn als ze het niet konden opvoeren. Gelukkig kon het team van de Goede Herderschool de presentatie naar voren trekken.

Positief gevoel

,,Zo heeft iedereen toch eer van zijn werk,” vertelt schooldirecteur Jozias de Koeijer. ,,Ik ben wel heel blij dat we dit kalenderjaar samen met de kinderen op een heel mooie manier hebben af kunnen sluiten. De kinderen zijn met een positief gevoel de vakantie in gegaan. De geeft hoop voor de toekomst!” De komende dagen gebruiken de leerkrachten om zich voor te bereiden op het afstandsonderwijs. ,,De goede ervaringen van de eerste periode nemen we mee en waar nodig sturen we zaken bij.” De Koeijer hoopt dat het blijft bij twee weken thuisonderwijs. ,,Hopelijk kunnen we daarna terug naar het 'vertrouwende'. Want daar zijn we met elkaar wel erg aan gehecht.”