Wijkregisseur enthousiast over saamhorigheid buurten

ERMELO - Afgelopen week heeft een tiental straten meegedaan aan de competitie 'Gezelligst verlichte straat'. Initiatiefnemer was het Leefbaarheidsteam Ermelo. Wijkregisseur Pieter Trap noemt dit laagdrempelige initiatief zeer positief. ,,December is een maand waarin we normaal gesproken extra naar elkaar omkijken, maar door de sociale afstand die wij moeten aanhouden is dat nu best een uitdaging."  

Trap heeft zaterdag vooral een positieve sfeer ervaren. ,,Het heeft ook veel nieuwe contacten opgeleverd." Twee hofjes aan de Jasmijnweg werden uitgeroepen tot winnaars. ,,De prijs, een tegoedbon van 500,-, wordt onder hen verdeeld," aldus Trap. Hij begon na de zomer aan zijn baan binnen het Leefbaarheidsteam. ,,De eerste maanden had ik nodig om vooral te ontdekken wat er allemaal al gebeurt in Ermelo. En dat is best veel." Trap noemt als voorbeeld de aanleg van het Pretoriuspark, maar ook kleine moestuinprojecten en het plaatsen van bankjes. Trap: ,,Waar het om draait is verbinding maken tussen bewoners, het omzien naar elkaar.” Hij vertelt dat er in 2021 vooral wordt ingezet om wijkverenigingen te starten verdeeld over Ermelo.

Kerstbomen

Het Leefbaarheidsteam Ermelo wil buren, inwoners en buurten verbinden. Daarom verloot het team al een aantal jaren kerstbomen aan buurten die een leuke buurtactiviteit organiseren. ,,Dat hebben we dit jaar ook gedaan," aldus de wijkregisseur. Het kerstboomproject is, net als de 'Gezelligst verlichte straat', bedoeld om buurten/ buren in de donkere wintermaanden te stimuleren om elkaar te ontmoeten.