'Bemensing zorghotels is een gezamenlijke verantwoordelijkheid'

ERMELO – Zorghotel De Dillenburg gaat vooralsnog niet open. Deze beslissing is genomen in verband met personeelsproblemen op de Noord Veluwe. Dat meldt Jessica van den Bergh, communicatieadviseur van de GGD.

Alleen de zorghotels Apeldoorn en de Achterhoek zijn open. Deze zorghotels zijn beschikbaar voor alle inwoners uit de regio. ,,De bemensing van de zorghotels is een gezamenlijke verantwoordelijkheid,” aldus Van den Bergh. Inmiddels worden er ook tien militairen ingezet in een zorghotel in Apeldoorn. Zij zijn de eerste van de ongeveer 100 extra militairen die de krijgsmacht beschikbaar stelt ter ondersteuning van de coronazorg in Nederland. Daarnaast doet de GGD een oproep aan mensen met een zorgachtergrond (diploma zorg niveau 2, 3 of hoger). Zij kunnen zorgen voor 'extra handen aan het bed'.

Doorstroom

Eind maart vorig jaar werd het leegstaande verzorgingstehuis De Dillenburg klaargemaakt voor de opvang van patiënten. Dit om de doorstroom vanuit het St Jansdal te bevorderen. Drie maanden werden er mensen opgevangen. Nu blijft het noodhospitaal vooralsnog leeg.