Geschikte ruimte voor openbare toiletten

ERMELO - Het geduld is aardig op de proef gesteld, maar de renovatie van De Enk gaat van start. Vastgoedeigenaren Sven en Bernadette Gravendeel tonen trots de schetsen. ,,We beginnen met het eerste blok waar we veel plaats gaan maken voor de groentewinkel,” aldus Sven Gravendeel. Ook de Phone House en de slager komen in dit blok. 

De voorbereidingen zijn al uitgevoerd en nu zullen de gevels van de winkelpanden aangepakt worden. ,,Het heeft heel lang geduurd om met iedereen overeenstemming te bereiken. Maar nu zijn we zover.” Gravendeel wil vooral vooruit kijken. De weg er naar toe was lang, maar nu is realisatie in zicht. ,,We hebben ingezet op een ‘foodcourt’, een versplein, en juist de afgelopen periode heeft uitgewezen dat dit een toekomstbestendig plan is.”

Kleurrijke plannen

Drie jaar geleden begonnen Sven en Bernadette Gravendeel met plannen maken. Ze namen het architectenbureau Attika in de arm en presenteerden kleurrijke plannen. ,,We gaan werken met natuursteen en er komt veel groen,” aldus Gravendeel, die hiermee een mooie uitstraling van het winkelcentrum wil realiseren. Daarnaast heeft hij mogelijkheden om openbare toiletten te realiseren. ,,Maar dan moet iemand dat oppakken, de gemeente of een ondernemer.” Naast Holland & Barret heeft de vastgoedeigenaar toiletten ingetekend. ,,Er is juist de afgelopen tijd veel over gesproken. De gemeentepolitiek heeft hier veel vragen over gesteld en het haalt het probleem weg bij de lokale horeca en detailhandel.” Dit is hét moment, maar wie pakt de handschoen op?

Galerij en trap

Visueel gaat er veel veranderen. Het winkelcentrum, dat dateert uit de jaren tachtig, heeft een enorme impuls nodig. De galerij die momenteel zwaar ‘drukt’ op de uitstraling van de winkelpanden zal verdwijnen. De gevels zullen gelijk worden getrokken. Zo komen etalages beter tot zijn recht. Dit is de eerste fase voor het winkelcentrum,” vertelt Gravendeel. De verschillende ondernemers zullen een nieuwe plek krijgen in De Enk. Een aantal ondernemers heeft gekozen voor een groter pand. Gravendeel gaat er vanuit dat de eerste fase nog voor de zomervakantie gerealiseerd zal zijn. Vervolgens zal ook het tweede deel gerenoveerd worden. De brug en de groene draaitrap zullen verdwijnen. Zo krijgt het winkelcentrum een open karakter. Ook zal de galerij deels verdwijnen. Inmiddels zijn ook de plannen voor fase twee in een afrondende fase. ,,Dat betreft de nieuwbouw op de locatie waar voorheen Jonker Herenmode zat en het pand er recht tegenover van Geert Eyefashion. Voor beide locaties hebben we mooie ontwerpen.”