Bron van besmetting onbekend

ERMELO - Vanmorgen is bekend geworden dat bij drie cliënten van 's Heeren Loo de Britse variant van het coronavirus is vastgesteld. Deze drie bewoners van het woonzorgpark in Ermelo wonen in één woning. De GGD schat in dat ook drie medebewoners en twee medewerkers op deze woning met de Britse variant zijn besmet.

Wat de bron van deze besmetting is, moet nog nader onderzocht worden. 's Heeren Loo heeft direct de verwanten en medewerkers die betrokken zijn bij de woning persoonlijk geïnformeerd. Ook de overige medewerkers en betrokkenen zijn op de hoogte gesteld. De GGD heeft vandaag ook het bron- en contactonderzoek opgestart.

Corona-unit

De organisatie doet er alles aan om deze besmetting binnen de muren van deze woning te houden. Vanwege de besmettingen was de bewuste woning al enige tijd gesloten voor bezoek. De zieke cliënten zijn direct opgenomen in de eigen corona-unit en worden daar afgeschermd van andere zieke cliënten verpleegd en begeleid door medewerkers in volledig beschermende kleding.

Britse variant

,,De Britse coronavariant duikt in Nederland op steeds meer plekken op, helaas ook bij ons", zegt Rianne van Eijk, directeur van woonzorgpark Ermelo van 's Heeren Loo. ,,Deze variant is niet gevaarlijker dan normaal, maar wel besmettelijker. We vragen iedereen dus om extra scherp te zijn op de naleving van alle coronamaatregelen. We gaan ervan uit dat het bij deze lokale besmetting blijft."

Vaccineren

Van Eijk is blij dat 's Heeren Loo volgende week kan beginnen met het vaccineren van de cliënten. ,,Met de besmetting van deze Britse variant wordt de noodzaak hiervan nog eens benadrukt. 's Heeren Loo kijkt ook uit naar het moment dat de zorgmedewerkers gevaccineerd mogen worden. Dat moment kan ons niet snel genoeg komen!" Maandag worden de vaccinaties van Pfizer aan de woonzorgparken geleverd en kan er worden begonnen met het vaccineren. Hoe lang het dan duurt tot wanneer alle cliënten zullen zijn gevaccineerd hangt van een aantal factoren af. ’s Heeren Loo kreeg afgelopen dinsdagavond toestemming van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, nadat minister Hugo de Jonge in de persconferentie de start van de vaccinatie van cliënten in de gehandicaptenzorg had aangekondigd.