Herderin maakt zich op voor geboortegolf

ERMELO - Vanmorgen is in alle vroegte het eerste lammetje geboren in de schaapskooi van Stichting de Schapedrift. Het is een ram en zij naam is Max. Coördinator van de Schapedrift Geesje Eleveld geeft aan dat dit de eerste is van de vele verwachte lammetjes. De kraamhokjes stonden al een paar dagen klaar. De geboortegolf gaat nu beginnen en dat betekent een drukke tijd voor herderin Marion Derks en haar helpers.

,,We verwachten dat er zo'n 180 lammetjes geboren zullen worden," vertelt Eleveld. De geboorte van het eerste lammetje is goed gegaan, het is dus een rammetje. Morgenmiddag zal Carrie ten Napel het eerste lammetje adopteren. Zij heeft ook de naam Max aan het lammetje gegeven. Ze noemt het naar Omroep MAX, de organisatie waar ze voor werkt.  

Het bezoekerscentrum is open voor 'coffee to go'. Eleveld: ,,Mensen kunnen, net als voorgaande jaren, zeker ook weer een lammetje adopteren. Dat kan via de website, maar ook bij de schaapskooi." Er zijn weer adoptiepakketjes gemaakt en mensen kunnen voor 20,- euro een lammetje adopteren. ,,We gaan vanaf 9 februari via een groot LED scherm onder de stretchtent op het terras beelden laten zien vanuit de schaapskooi. Mensen kunnen zo op veilige afstand van elkaar dan toch iets meekrijgen van de lammertijd." De schaapskooi krijgt ook in coronatijd veel aanloop. Mensen wandelen er graag. ,,En ze zijn blij dat er bij ons nog iets te drinken valt, én dat er een toilet is," aldus Eleveld.