'Samen met buurtbewoners nadenken over plannen'

ERMELO - Wie heeft er een idee om iets te organiseren in de buurt of wijk? Pieter Trap, wijkregisseur van het Leefbaarheidsteam is op zoek naar mensen met ideeën. Het Leefbaarheidsteam wil mensen graag met elkaar in contact brengen. ,,En er is geld beschikbaar om deze ideeën uit te voeren," vertelt hij enthousiast.

De missie van het Leefbaarheidsteam is dat buren/ buurgenoten in Ermelo elkaar beter leren kennen. Of elkaar helpen waar nodig. Dit kan op verschillende manieren. Het Leefbaarheidsteam plaatst bijvoorbeeld veel picknickbanken in de wijk, maar helpt ook bij burendag of een buurtbarbeque.Trap is op zoek naar wijkplannen voor en door bewoners. Trap:
,,Wil je meer wijkbewoners ontmoeten? Wil je lekker bezig zijn in de wijk? Het Leefbaarheidsteam brengt mensen graag met elkaar in contact. Samen kunnen jullie al deze ideeën bundelen tot één plan voor de wijk. Dit kunnen allerlei ideeën zijn. Het belangrijkste doel is dat bewoners meer naar elkaar omzien. Het Leefbaarheidsteam stelt 15.000 euro per wijk beschikbaar om deze plannen en ideeën uit te voeren. Samen kan je namelijk meer dan alleen!" 

 

Het Leefbaarheidsteam is de drijvende kracht achter bijvoorbeeld de buren- en buitenspeeldag. Daarnaast zijn er wijken waar eigen initiatieven van de grond komen. ,,Het liefst zouden we weer wijkverenigingen zien," aldus Trap. Hij is bijvoorbeeld bij met de ontwikkelingen van het Pretoriuspark, maar ook kleine moestuinprojecten en het plaatsen van bankjes. 
Op verschillende plekken in Ermelo vinden er al kleinschalige projecten plaats, maar dit kunnen er nog veel meer worden! Dat kan eigenlijk over van alles en nog wat gaan. Trap: ,,Dat is nou juist het leuke aan een wijkplan. Het kan gaan over duurzaamheid, over samen meer groen in de buurt of over ontmoetingsplekken. Alle ideeën zijn welkom. Samen kunnen buurtbewoners nadenken over welke acties ze als eerste oppakken en welke eventueel later. Of alles tegelijk: dat bepalen de buurtbewoners zelf."

Wat is je doel?

Trap: ,,Ons doel is dat wijkbewoners zelf aan de slag gaan met de wijk. Dat versterkt de samenredzaamheid in wijken. Het is inspirerend om te zien waar bewoners aangeven als ze hun eigen ideeën kunnen uitwerken. Als tweede, met een concreet plan en activiteiten kunnen meer bewoners elkaar ontmoeten. Dat is ook erg zinvol als je bijvoorbeeld nieuw bent in de wijk. Bij een laagdrempelige activiteit kun je gemakkelijk weer nieuwe mensen leren kennen. En als je elkaar kent, is het weer makkelijker om hulp te vragen als het even wat minder gaat. Daarbij weten wijkbewoners zelf waar behoefte aan is. Of wat er nog mist in de wijken. Als het initiatief vanuit de bewoners van de wijk zelf komt blijf je dicht bij deze behoeftes en krijgt een wijk wat deze volgens de bewoners zelf nodig heeft."

Budget

Het Leefbaarheidsteam heeft 15.000 euro per wijk beschikbaar gesteld om deze plannen en ideeën uit te voeren. Dus kom maar op, met je ideeën! Het Leefbaarheidsteam denkt graag mee.
Zijn er al wijken met een wijkplan? 
Wijk West heeft al een tijdje een wijkplan met een actieve wijkvereniging. Ook in andere wijken kan dit op een eigen manier. Zo zijn er bijvoorbeeld in wijk Zuid recent bijeenkomsten geweest met mooie en zinvolle initiatieven die in een wijkplan kunnen worden uitgewerkt. Wil je graag in contact komen met andere enthousiaste mensen in de wijk? Laat het weten aan Pieter Trap. U kunt hem bereiken per telefoon op 06-32452998 of stuur een email naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.