Investeringen voor bestaande koopwoningen

ERMELO - De gemeente Ermelo biedt een lening voor toekomstbestendig wonen aan. Deze lening maakt het mogelijk voor woningeigenaren om hun bestaande koopwoning te verbeteren. De regeling is een initiatief van de provincie Gelderland en wordt uitgevoerd samen met gemeenten en Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn).

Met de lening toekomstbestendig wonen kunnen woningeigenaren tegen een aantrekkelijke rente hun huis toekomstbestendig maken. Het gaat om maatregelen die de woning energiezuiniger, levensloopbestendiger of asbestvrij maken. Ook herstel van de fundering valt onder de regeling. Voorbeelden zijn het isoleren van het dak, het aanbrengen van een traplift, het plaatsen van zonnepanelen of het verplaatsen van de badkamer de begane grond. De gemeente wil op deze manier positief bijdragen aan het verduurzamen én het levensloopbestendig maken van woningen. De lening vervangt de duurzaamheidslening en biedt meer mogelijkheden, waar meer inwoners voor in aanmerking kunnen komen.

Duurzaam en comfortabel

,,Ik ben trots dat we deze lening nu kunnen aanbieden”, zegt wethouder Laurens Klappe. ,,Voorheen waren er veel verschillende regelingen voor het verbeteren van woningen. Dat is door de komst van de lening toekomstbestendig wonen verleden tijd. Een ander voordeel is dat de regeling voor meer mensen beschikbaar is. Zo komen ook eigenaren van woningen die ouder zijn dan 75 jaar hiervoor in aanmerking.” Vertrekpunt voor de regeling is duurzaamheid, daarom moet de investering altijd gecombineerd worden met minimaal één energiebesparende of energie-opwekkende maatregel. Wethouder Leo van der Velden raadt mensen aan om er werk van te maken: ,,De lening is een mooie combinatie van verduurzaming én het levensloopbestendig maken van de woning. Ik hoop dat we hiermee nog meer mensen aanmoedigen om samen te werken aan een duurzame omgeving." De lening toekomstbestendig wonen bestaat uit meerdere varianten. Klik hier voor meer informatie.