Raadzaal wordt ook trouwzaal

ERMELO - Wie de komende maanden gaat trouwen, kan niet terecht op het gemeentehuis. De raadzaal/ trouwzaal wordt namelijk verbouwd. Woensdagavond wordt er tijdens de raadsvergadering gekozen voor een definitief ontwerp van de zaal waar dus vergaderd, maar ook getrouwd zal worden.

Een deel van de huidige Dialoog en de theaterzaal blijven behouden. Hierop wordt een nieuwe verdieping gebouwd. De nieuwe raadzaal komt op de nieuwe verdieping. Het is onderdeel van het nieuwe vergadercentrum en trouwzaal van de gemeente. Jet Weigand zit namens de ChristenUnie in de werkgroep Raadzaal. ,,Helaas konden we niet op bezoek in andere raadzalen, maar we kregen wel presentaties van verschillende locaties.” Natuurlijk was er een programma van eisen waaraan de nieuwe raadzaal moet voldoen.

Inrichtingsvoorstel

De raadswerkgroep is in overleg gegaan met een interieurarchitect. Gezamenlijk is men tot een breed gedragen inrichtingsvoorstel gekomen. Nu ligt er een definitief ontwerp voor de raadzaal. Wel komt men financieel 50.000 euro boven het oorspronkelijke budget uit, en er zijn nog extra kosten als gevolg van later toegevoegde wensen/eisen met betrekking tot de audiovisuele middelen. Deze onderdelen zullen worden verdisconteerd in het totale budget van De Dialoog zodat het totale bouwbudget van de renovatie/verduurzaming van De Dialoog daarmee niet wordt overschreden. Er is een kostenraming van een miljoen euro. Bijzonder is de keuze van de vloerbedekking met een print van een pauw. ,,Inderdaad een leuk idee,” zegt Weigand. ,,Maar de prijs daarvan is nog niet bekend. Het voorstel is dat de uitvoering binnen budget moet blijven, dus dit onderdeel is nog niet zeker.” De raad neemt woensdag 31 maart een definitief besluit op het gehele ontwerp. Dit is digitaal te volgen via de website van de gemeente Ermelo.