Mensen doen bankzaken vooral online

ERMELO - Het kantoor van de Rabobank sluit dit jaar nog de deuren. Het kantoorpand staat momenteel te koop. Het gebouw van de Rabobank Ermelo was vanwege corona al gesloten, maar werd onlangs weer opengesteld in verband met de verhuizing van kantoor Harderwijk en de niet-beschikbare faciliteiten voor het storten en opnemen van geld via Geldmaat. De verwachting is dat er voor het einde van dit jaar voldoende mogelijkheden in de regio zijn om contant geld af te storten en op te nemen. Vorig jaar sloot ING al de deuren van het kantoor aan de Stationsstraat.

Daarom heeft men besloten om het kantoor in Ermelo te sluiten. Het is nog niet bekend wat de definitieve datum van sluiting wordt, in ieder geval voor het einde van dit jaar. Tijdens de pandemie zijn steeds meer mensen hun bankzaken online gaan regelen. Toch is kantoordirecteur Erik Groeneveld zich bewust van het feit dat voor sommige klanten het gebruik van online kanalen of een bezoek aan een van de kantoren in de regio, erg lastig of niet mogelijk is. ,,Als coöperatieve bank bieden we speciale ondersteuning aan deze klanten. Zo bieden we workshops online bankieren aan en als het nodig is, komt onze mobiele bankservice bij deze mensen langs om te helpen met bankzaken," aldus Groeneveld. ,,We denken graag met onze klanten mee." 

Geldautomaat

Er verandert momenteel nog niets. Mensen kunnen hun bankzaken gemakkelijk regelen via de Rabo App of telefonisch via (033) 467 55 00. Kantoor Ermelo is te bezoeken van maandag tot en met vrijdag: 13:30 uur t/m 17:00 uur. Er is een geldautomaat aan de buitenzijde van het pand Ermelo, maar die gaat per 15 april aanstaande weg. Voor deze geldautomaat komt een Geldmaat in de plaats. Echter is het nog niet bekend wanneer deze Geldmaat beschikbaar is. De actuele locaties en openingstijden van de automaten van Geldmaat vindt u op www.locatiewijzer.geldmaat.nl. Groeneveld benadrukt dat de Rabobank een betrokken bank is en dat ook zal blijven. ,,Wij begrijpen dat deze wijziging in onze dienstverlening ingrijpend zijn. Ondanks dat ons kantoor gaat sluiten, blijven onze collega's zich inzetten om iedereen zo goed mogelijk te helpen."