Vandalen hebben touwen doorgesneden

ERMELO – Vandalen hebben begin deze week opnieuw het speelplezier van kinderen verstoord. De loopbrug in het Indianenbos bij de Oude Arnhemsekarweg is voor de vijfde maal vernield. Ditmaal zijn de touwen doorgesneden. Hierdoor kan de veiligheid niet meer worden gewaarborgd en daarom heeft de gemeente Ermelo de loopbrug afgesloten.

Vorig jaar is de brug bijna een half jaar afgesloten geweest omdat er vandalen aan het werk waren geweest. Ook besloot de gemeente houten palen in verband met groot onderhoud te vervangen. In oktober konden de kinderen er weer spelen. Tot afgelopen weekend. ,,Tja,” zegt wethouder Leo van der Velden. ,,Zinloze vernielingen!” Hij bevestigt dat het de vijfde keer is dat de houten loopbrug is vernield. ,,Nu moeten we gaan kijken of we de touwnetten kunnen vervangen door kunstof netten.” Volgens de wethouder wordt er veel vernield in het bos.

Bekeuringen

In het paasweekeinde was het bovengemiddeld druk in het bos. ,,Er zijn zo'n dertig bekeuringen uitgedeeld,” meldt communicatiemedewerker Petra Obbes namens de gemeente Ermelo. Volgens haar ging het vooral om loslopende honden. Juist nu er veel reekalfjes geboren worden is het belangrijk dat bezoekers op de paden blijven en zich aan de regels houden.