'Dergelijke momenten moet je samen beleven'

ERMELO - Vanmiddag heeft waarnemend burgemeester Dorine Burmanje een krans gelegd bij het oorlogsmonument aan de Horsterweg. Voor de tweede maal op rij gebeurde dit, vanwege de beperkende corona-maatregelen, zonder publiek. Er zijn opnames gemaakt waardoor haar toespraak en de kranslegging te zien zijn via sociale mediakanalen.

Het was de eerste keer voor de Ermelose burgemeester dat ze vanuit haar ambt een krans mocht leggen. ,,Dergelijke momenten moet je samen beleven, maar dat kan nu helaas niet,” zegt Burmanje na afloop. Gelukkig konden de opnames gemaakt worden tussen de buien door. Normaal gesproken wordt de bijeenkomst aan de Horsterweg afgesloten met de mogelijkheid tot het leggen van bloemen bij het monument. Ook dit jaar is er gelegenheid dit te doen. De gemeente heeft het bloemenrek geplaatst zodat iedereen nog bloemen kan achterlaten.

Virtueel bloemen leggen

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei maakt het mogelijk om virtueel een bloem te leggen bij 3.900 monumenten in heel Nederland. Ook bij het oorlogsmonument aan de Horsterweg. Op deze manier kan iedereen stilstaan bij de oorlogsslachtoffers uit de buurt, zonder een bezoek te brengen aan het monument.