‘Ik ga nu wel voor de eerste plaats’

ERMELO – In 2019 werd Kevin van de Poppe, toen nog leerling-kok bij Hotel Landgoed Het Roode Koper, derde bij de wedstrijd Jeunes Chef Rôtisseur Competition. Hij kreeg vorig jaar, vanwege de coronamaatregelen, geen kans om zich te verbeteren. Op maandag 17 mei is de jonge, ambitieuze kok wel weer van de partij in Beverwijk. Deelnemers krijgen een ‘black box’ met ingrediënten, waarmee ze in vier uur een driegangenmenu voor vier personen moeten bereiden. Jury’s bepalen de kwaliteit van het werk in de keuken en het resultaat.

Kevin van de Poppe (21) is Chef de Partie bij Het Roode Koper en is blij dat hij weer aan een wedstrijd kan meedoen. In januari 2019 nam Van de Poppe deel aan de wedstrijd Innovatieve Chef tijdens het Horeca EvenTT in Assen en werd derde tijdens de Jeunes Chef Rôtisseur Competition in Amersfoort. Als student aan de Cas Spijkers Academie Nijmegen won hij met twee andere studenten in april 2019 enkele prijzen tijdens de Future Talents 2019. In 2020 kookte Van de Poppe zich naar een vierde plaats tijdens de Skills the Finals om de titel beste jonge vakman/vakvrouw van Nederland. In september 2020 ontving hij het felbegeerde diploma van de prestigieuze Academie. Van de Poppe is al volop in training voor de Jeunes Chef Rôtisseur Competition en krijgt daar van zijn chef Dennis van den Beld dan ook alle ruimte voor.

Kalf

,,Een derde plaats is leuk, maar ik ben nu hard aan het trainen om voor de winst te gaan,’’ vertelt de jonge kok. Hoewel hij ondertussen weet wie zijn tegenstanders zijn, laat hij zich daardoor niet ontmoedigen. Van de Poppe: ,,Ik vind het nu nog niet spannend omdat ik al wel meer wedstrijden heb gekookt. Ik weet dus wel hoe dat is. Maar, er is op de dag zelf natuurlijk altijd spanning, dan heb je natuurlijk tijdsdruk en andere factoren die voor spanning zorgen. Tijdens de wedstrijd koken de deelnemers vanuit een blackbox. Ze weten alleen dat ze kalfsvlees krijgen, maar welk stuk van het kalf, is onbekend. ,,Ik ben dus vooral aan het trainen op verschillende stukken van het kalf. Ik krijg volop ondersteuning. Eigenlijk van iedereen van Het Roode Koper, maar het meest van chef Dennis van den Beld natuurlijk. Die helpt mij met mijn trainingen en beoordeeld deze vervolgens. Dat helpt me enorm.’’

Parijs

De wedstrijd vindt plaats op maandag 17 mei, vanaf 12.00 uur bij Culinaire Academie Nederland in Beverwijk. Naast Van de Poppe koken  er de volgende deelnemers Rutger van der Hoeven (Bridges, Sofitel Legend The Grand), Charley van Norel (Landhuishotel De Bloemenbeek), Sander Verberne (La Provence) en Sander de Vette (De Mandemaaker). De winnaar van de Jeunes Chefs Rôtisseurs Competition 2021 wordt namens Nederland uitgezonden naar de internationale wedstrijd, die op 25 september plaatsvindt in Parijs.