Gevulde gereedschapskist goed voor toekomst

ERMELO/ REGIO - De Ermelose Stichting Karamba zoekt (gebruikte) gereedschappen om in Gambia een technische school in te richten. In maart heeft Karamba Saidybah, namens Karamba Foundation en de inwoners van Toniataba, onder toeziend oog van de Gambiaanse televisie, getekend voor de overdracht van de grond voor de bouw van een nieuwe technische school. Deze week wordt er in Ermelo gereedschap ingezameld.

Een technische school geeft kansarme jongeren de mogelijkheid een opleiding te volgen met kans op een baan. Op deze school worden leerlingen opgeleid tot timmerman, metselaar, loodgieter, elektriciën, metaalbewerker, automonteur of fietsenmaker. ,,De school is nu in aanbouw,” vertelt Henk van Bruggen, een van de initiatiefnemers. ,,We ontvingen volledig gevulde gereedschapskisten van een gulle gever.” Van Bruggen toont een van de gloednieuwe kisten. ,,Voorzien van een slot want ze moeten er natuurlijk zorgvuldig mee omgaan. Maar dit bewaken ze met hun leven want met een gevulde gereedschapskist is de kans dat een werkgever ze aanneemt veel groter.” De initiatiefnemers zochten ook contact met Gered Gereedschap in Nijkerk. Deze organisatie geeft gebruikt gereedschap een nieuw leven.

Steun

Van Bruggen is blij dat mensen het project steunen. ,,We zijn blij met gebruikt gereedschap, maar er zijn ook mensen die nieuw materiaal doneren.” Na de zomer zal de container vertrekken naar Gambia. Van Bruggen verwacht dat de school eind dit jaar geopend zal worden. Het gaat om een gebouw met twaalf klaslokalen. Acht lokalen zijn bedoeld voor theorie, vier lokalen worden praktijklokalen. ,,We hebben hiervoor ook nog werkbanken nodig.” Met de materialen krijgen jongeren in Gambia toekomstperspectief. 

Inleveren van gereedschap kan bij De Zaak van Ermelo, Herderlaan 12 in Ermelo. Meer informatie over de Stichting Karamba klik hier.