Zorgkwekerij De Bloemenhof houdt plantjesmarkt

ERMELO - Zaterdag 22 en 29 mei houdt Zorgkwekerij De Bloemenhof op ’s Heeren Loo weer een plantjesmarkt. Rijn, die al 14 jaar op de kwekerij werkt, kijkt er echt naar uit. Hij heeft speciaal voor de verkoop Salvia's gekweekt.

,,Ik vind het leuk hier en als het niet leuk is dan praat ik met jouw," zegt hij enthousiast. Hij zet koffie en zet alles klaar voor de pauzes. Na de pauze ruimt hij alles weer op en zoekt dan nog een ander klusje op. Vaak gaat hij dan binnen en met mooi weer graag buiten vegen en netjes maken. Rijn vindt het leuk om de mensen in de winkel te helpen. Hij is een goede verkoper.

Klanten helpen

Henk werkt hier het langst van allemaal. Hij werkt in de kwekerij en doet ook graag werk aan de productietafel. Ook vindt hij het leuk om de klanten te helpen bij het afrekenen. Bij De Bloemenhof worden verschillende, zelf opgekweekte vaste planten en eenjarig zomerperkgoed verkocht. In de zorgkwekerij worden door zo’n 24 cliënten verschillende werkzaamheden verricht. ,,Ze ervaren het ook echt als hun werk,’’ vertelt activiteitenbegeleider Rolf Versteeg. De cliënten kweken de plantjes zelf op. De prijzen variëren van € 1,50 tot € 7,50. Het laatste bedrag wordt betaald voor bijvoorbeeld een hanging basket. Versteeg: ,,Want ook die maken we zelf.’’ Er wordt niet alleen in het groen gewerkt, maar ook veel met hout. ,,De cliënten maken vogelhuisjes, houten naamborden, spreukborden en aanmaakhout. Dat laatste wordt op verschillende locaties in de omgeving te koop aangeboden.’’ De plantenverkoop is van 10.00 uur – 15.00 uur op Molenkamp 79 op het zorgpark. Voor meer informatie: www.zorgkwekerijbloemenhof.nl of via facebook.