Twee zelftesten per week

ERMELO - De middelbare scholen mogen vanaf maandag 31 mei weer volledig open. Leerlingen hoeven dan onderling geen afstand te houden. Ook op Christelijk College Groevenbeek is iedereen weer welkom. Het rooster zoals dat nu op school draait, zal worden doorgezet tot aan de zomervakantie.

,,Dit betekent een 40-minutenrooster tot aan het begin van de middag zodat er in deel twee van de middag ruimte blijft voor bijspijkerprogramma's, toetsing e.d.,” legt Rein Tanis uit. ,,De leerlingen krijgen de beschikking over 2 zelftesten per week. Deze testen hoeven ze dan niet meer op school te doen, maar dat mag ook thuis.”

Fysieke lessen

Dat is op deze manier verantwoord, aldus het Outbreak Management Team. Daardoor kunnen alle leerlingen weer tegelijkertijd naar school. Leerlingen moeten nog wel afstand houden van het onderwijspersoneel. Minister Arie Slob: ,,Scholen hebben fantastisch werk geleverd met al het onderwijs op afstand. En dat wékenlang, ook nog naast fysieke lessen. Maar er gaat niets boven les op school. Daar leren leerlingen het beste. Dat scholieren dit schooljaar nog minimaal 6 weken volledig fysiek onderwijs krijgen, maakt een groot verschil. Niet alleen voor de schoolprestaties, maar ook voor hun welzijn.” 

Richtlijnen

Alle andere adviezen en richtlijnen van het RIVM voor scholen blijven gelden, zoals handen wassen en mondkapjes in de gangen. Veel oudere en kwetsbare leraren zijn momenteel al gevaccineerd, als ze dat wilden. In de komende weken zal steeds meer onderwijspersoneel de oproep krijgen voor een vaccinatie, waarmee de vaccinatiegraad (eerste prik) in de komende weken oploopt.

Ventilatie

Tanis: ,,Groevenbeek is een schoolgebouw dat bestaat uit delen die in verschillende jaren gebouwd zijn. De ventilatiemogelijkheden zijn daardoor ook divers. Ondanks deze situatie lukt het ons denk ik wel de school goed te ventileren door met name ramen en deuren open te houden.” Overigens zijn de besmettingscijfers op school al een hele tijd erg laag, zowel onder docenten als leerlingen.

Diploma

De diploma-uitreikingen worden dit jaar niet in grote groepen, maar per klas georganiseerd. Iedere leerling mag twee mensen uitnodigen. Tanis: ,,De uitreiking zal plaatsvinden in grote ruimtes waar de 1,5 meter afstand goed gewaarborgd kan worden.”