Onjuiste formule bij berekening dagbesteding

ERMELO/ REGIO - Er is volgens wethouder Hans de Haan een onjuiste formule gebruikt bij het berekenen van de onderdelen bij dagbesteding.  Daarom zal er ook met bijvoorbeeld de specialistische dagbestedingsaanbieder InteraktContour in gesprek gaan.

De Haan: ..Dit is natuurlijk heel vervelend, voor vooral de direct betrokkenen. We proberen in de regio om dit zo spoedig mogelijk op te lossen. De gesprekken lopen nu."

Knellende voorwaarden

InteraktContour bood tot 1 juni kwalitatieve en veilige zorg aan mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) in de gemeente Ermelo en Harderwijk. De locaties werden daarna noodgedwongen gesloten omdat de gemeenten knellende voorwaarden stelden. Vanwege die nieuwe voorwaarden kon InteraktContour niet meedoen aan de aanbesteding voor de dagbesteding.

Vragen

De afgelopen periode zijn er vragen gesteld over de prijs die zorgaanbieders ontvangen om groepsbegeleiding te bieden. De gemeenten hebben opnieuw zorgvuldig naar de kostprijs gekeken, echter nu blijkt dat deze berekening niet helemaal voldoet aan de eisen die de gemeenten eerder hebben gesteld. De gemeenten zullen een herberekening laten uitvoeren om er zeker van te zijn dat aanbieders een reële prijs ontvangen voor de ondersteuning die zij leveren.

Voortzetting

De gemeenten vinden het belangrijk dat inwoners met een Wmo-indicatie de ondersteuning ontvangen die ze nodig hebben. In de afgelopen periode is gebleken dat niet voor iedere inwoner een geschikte plek beschikbaar was bij de nieuw gecontracteerde aanbieders. De gemeenten hebben er daarom voor gekozen in het belang van de inwoners, een aantal aanbieders waaronder InteraktContour, te vragen de dienstverlening voort te zetten.