Verjaardagskaartjes voor Cock

ERMELO - Het boegbeeld van Ermelo, zo beschreven mensen Cock Andreae de afgelopen weken. Ermelo van NU schreef een artikel over het feit dat ‘onze fritoloog’ ongeneeslijk ziek is en Cock Andreae werd overspoeld met kaarten. ,,Ik denk dat het er wel 500 zijn,” zegt hij vandaag. ,,Ik voel me hierdoor enorm gedragen.”

Inmiddels is Cock Andreae geopereerd aan zijn heup en zaterdag is hij terug in Ermelo in het Buurtzorgpension. Zijn situatie is erg onzeker. ,,Maar ik ben hier in goede handen,” zegt hij lachend terwijl hij een harinkje eet. Hij wil iedereen bedanken die hem een kaart heeft gestuurd of een berichtje heeft geplaatst. ,,In het ziekenhuis vroegen ze of ik de postbode een beetje wilde ontzien,” vertelt hij lachend. Natuurlijk ervaart hij ook moeilijke momenten. Hij weet niet wat hem te wachten staat. Maar de wetenschap dat zoveel mensen aan hem denken, doet hem goed.

Verjaardag

Aanstaande dinsdag is het zijn verjaardag. Andreae wordt 79. ,,Ik had het graag met heel veel mensen willen vieren. Temeer omdat mensen er ook niet bij konden zijn toen ik mijn Koninklijke Onderscheiding kreeg.” Tja, een groot feest is nu niet realistisch. Toch hopen we dat deze dag voor Cock onvergetelijk wordt. Daarom doen we opnieuw een oproep. We hebben gezien wat alle kaarten, berichtjes en bezoekers voor hem betekenen. Hij put er kracht uit. Het houdt hem op dit moment letterlijk op de been. De man die altijd in het dorp te vinden was, die menig uurtje te vinden was op de Kanovijver, die altijd klaar stond voor iedereen verblijft momenteel in het Buurtzorgpension, Julianalaan 25 a, 3851 RA Ermelo.