EOD maakt explosief onschadelijk

ERMELO – En weer is er een granaat gevonden in de Ermelose bossen. Wijkagent meldde vandaag dat de Explosieven OpruimingsDienst de granaat tot ontploffing heeft gebracht.

Alex Braakenburg, wijkagent in Ermelo meldde vandaag dat er een granaat is gevonden in de bossen van Ermelo. Het is niet de eerste keer dat er explosieven uit de Tweede Wereldoorlog is gevonden in Ermelo. Vorige week meldde Jeugdagent Annelein Dobbelsteen op haar instagram dat er ‘Ook vandaag waren er bommen vermoedelijk afkomstig uit de tweede wereldoorlog gevonden. Deze zijn door de EOD onschadelijk gemaakt’. Maar ook in maart werden diverse bommen en granaten in de bossen gevonden. De granaat die vandaag werd gevonden is eveneens door de EOD uitgegraven en tot ontploffing gebracht. 

Bommen en granaten

De explosieven, zoals granaten, bommen of mortieren worden nogal eens gevonden door mensen die met een metaaldetector op zoek gaan in de bossen. Het blijkt dat zij dit nogal eens laten liggen, maar de politie verzoekt om dit zeker niet te doen en altijd te melden. De politie adviseert iedereen die een explosief vindt om uit de buurt te gaan, het explosief nooit zelf aan te raken en een melding te doen bij de politie via 0900-8844.