Tillift, rollators en bedden voor Caribisch gebied

ERMELO – Een container vol rollators, meubilair en hulpmiddelen zijn donderdag uit het voormalige zorggebouw de Dillenburg gesjouwd. De spullen gaan op transport naar Curaçao. Nilco Mercera, penningmeester van de stichting Help Curaçao, is er ontzettend blij mee.

Een tillift, beugels, bedden, alles krijgt een tweede leven. ,,Voor de ouderen op Curaçao is dit heel waardevol,”aldus Mercera. Terwijl er gesjouwd wordt, is de Ermelose Peter Meijer binnen met zijn kleinzoon schoolboeken aan het inpakken. Meijer: ,,Ik werd gebeld door de Beatrixschool met de mededeling dat er nog ongebruikte schoolboeken lagen. Vervolgens heb ik met de school op Curaçao contact gehad om te kijken of zij er wat aan hadden.” Na een volmondig 'ja' heeft Meijer, die zich al jarenlang inzet voor Curaçao, dozen verzameld om alles in te pakken.

De stichting Help Curaçao heeft al veel kunnen realiseren door schoolmaterialen, en nu ook zorggerelateerde spullen naar het eiland te vervoeren. Hierbij wordt ze geholpen door Carib Intertrans, de partner die zorg draagt voor het transport naar het Caribisch gebied. ,,Het is mooi dat we de mensen op Curaçao op deze manier weer verder kunnen helpen,” zegt een trotse Peter Meijer. Twaalf jaar geleden zette hij een punt achter zijn werkzame leven. Zijn passie voor het Caribisch gebied had hij toen al. En ook al is hij de 75 inmiddels gepasseerd, hij blijft actief.

Sloop Dillenburg
Eigenlijk had het oude verzorgingshuis al gesloopt zullen zijn. Dat stond gepland in 2019, maar door COVID-19 veranderde het schema. Sinds eind januari 2020 is dit gebouw niet meer in gebruik als zorgcentrum. Inmiddels is het gebouw leeg. Als alles goed gaat wordt het gebouw eind dit jaar alsnog gesloopt.