Oorzaak: tekort politiecapaciteit

STAVERDEN/ ERMELO – De Omloop van Staverden, die gepland stond op 11 september, gaat niet door. Niet corona, maar een tekort aan politiecapaciteit is hier de oorzaak van.

Een van de organisatoren, Erwin Koops, legt uit waar het is misgegaan. ,,We waren op tijd met de aanvraag. Deze is alleen terecht gekomen bij het verkeerde district. Het verzoek is tussen de wal en het schip geraakt. Dat bleek enkele weken geleden. We hebben alles in het werk gesteld om het op te lossen. Maar voor een alternatief verkeersplan was het tijdspad te kort. Na heel intensief overleg tussen KNWU, politie, MBT Assen en Gemeente Ermelo hebben we spijtig genoeg dit lastige besluit moeten nemen.” Koops was vorige week ook betrokken bij de Wielerronde van Horst&Telgt (foto).

Enthousiasme

De organisatie, Stichting Wielerevenementen De IJsselstreek, wist alles en iedereen mee te krijgen in haar enthousiasme. ,,Het budget was rond en de ploegen waren verschrikkelijk blij,”aldus Koops. De Omloop van Staverden was als Club Competitie wedstrijd opgenomen op de KNWU kalender, een nationale wedstrijd dus. Daardoor waren 26 ploegen met elk zes renners aangemeld.

Welwillend

Navobi, specialist in voeding van vleeskalveren, wilde het terrein op Staverden voor de start/ finish beschikbaar stellen. ,,Daar konden we ook gebruik maken van parkeergelegenheid en de kantine,” zo meldt Koops. Ook vanuit de gemeente Ermelo was men heel welwillend. ,,Het is heel jammer want er zijn meer dan driehonderd mensen bij betrokken. Iedereen was er enorm druk mee. We gaan kijken naar de wedstrijdkalender van 2022,” zo besluit Koops, nog altijd teleurgesteld. ,,Ik kijk graag naar wat er wel kan in plaats van wat er niet kan. Maar voor nu is het even niet anders.”