Gemeente zal eind september de grond opleveren

ERMELO - De wegwerkzaamheden aan de Markt zijn deze week van start gegaan. Het gaat om het bouwrijp maken van het parkeerterrein voor de PLUS. De verwachting is dat dit eind september klaar is. Daarna zal de gemeente de grond opleveren aan PLUS Vastgoed. Zij zorgen voor nieuwbouw van de PLUS en Action.

Er wordt momenteel gegraven voor het verleggen van kabels, leidingen en riool. Ook zal de bestrating op deze plek verdwijnen. Daarnaast moet het hoogteverschil tussen de Burg. Langmanstraat en het huidige parkeerterrein tijdelijk opgelost worden. Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer op de Burg. Langmanstraat, van Rietlaan richting Markt, tijdelijk eenrichtingsverkeer. De ondergrondse containers (bij de PLUS en naast het vroegere ING-kantoor) krijgen een andere plek. De precieze plek is nog niet bekend. De containers komen in elk geval op loopafstand van de plek waar ze nu staan.

Nieuwe inrichting

Overigens begon het bouwrijp maken van dit gebied al in het voorjaar toen de eiken op de Markt gekapt werden. De gekapte bomen worden gecompenseerd door vijf nieuwe bomen in het projectgebied. De verwachting is dat er in 2022 met de nieuwe inrichting kan worden begonnen.