Wethouder geeft startsignaal

ERMELO - Leerlingen van de Bernhardschool in Ermelo doen mee aan de E-waste Race. Het project is officieel van start gegaan met een kick-off onder toeziend oog van wethouder Laurens Klappe. Tien deelnemende teams in de regio gaan vier weken lang de strijd aan met elektronisch afval (ook wel e-waste). De kinderen zamelen klein elektronisch afval in zodat deze hergebruikt of gerecycled kunnen worden. Zo leveren ze een prachtige bijdrage aan de circulaire economie!

Iedereen kan tussen 13 september en 7 oktober door de Bernhardschool gratis elektronisch afval thuis laten ophalen. Dit doet men door het elektronisch afval online aan te bieden op de website: www.ewasterace.nl. Elektronisch afval zijn kapotte of oude apparaten met een stekker eraan of een plek voor een batterij. Denk hierbij aan een oud toetsenbord, kapotte waterkoker, defect mobieltje maar ook aan oude of kapotte kabels en adapters. Inktcartridges en batterijen vallen niet onder e-waste!

Wanneer men klein elektronisch afval apart inlevert, zorgt men ervoor dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen en er minder grondstoffen uit de aarde hoeven te worden gehaald. De E-waste Race maakt het mensen gemakkelijk doordat leerlingen het afval komen ophalen. De kinderen krijgen punten voor het ingezamelde e-waste en de school met de meeste punten wint een geheel verzorgd schoolreisje. Als dank voor de bijdrage in de strijd tegen e-waste ontvangt men kortingscodes voor duurzame producten. Hieronder vallen de horloges van Circular Clockworks, de koptelefoons van Gerrard Street, sieraden van NOWA en de producten van Build Your Own Robot (BYOR)

Scholen

De scholen die in Noord-Veluwe meedoen zijn BmdB Diermen en de Pelikaan in de gemeente Putten, Mattanjaschool in gemeente Elburg, de Eben Haëzerschool en de Bron in gemeente Nunspeet, de Wegwijzer en de Uilenhorst in gemeente Oldebroek, de Bernhardschool in de gemeente Ermelo en basisschool Alfon Ariens en de Brug in gemeente Harderwijk. De E-waste Race Noord-Veluwe is een initiatief van WeeeNL en de gemeenten Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elburg en Oldebroek.