Tennisvereniging viert jubileumfeest

ERMELO – Vandaag ontving Gerard van Diemen een Koninklijke Onderscheiding. Loco-burgemeester Laurens Klappe maakte bekend dat hij benoemd werd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Dit gebeurde tijdens het jubileumfeest van tennisvereniging LTV Irminloo.

De vereniging, die inmiddels 50 jaar bestaat, kan sinds 1986 rekenen op Van Diemen als vrijwilliger. Het lintje, dat zijn dochter Jolanda Bakker mocht opspelden, kwam als een grote verrassing. Hij was op de tennisbaan om met het Shantykoor Ermeluiden op te treden. Ook bij de vereniging is hij al jaren betrokken als vrijwilliger. Nietsvermoedend stond hij dus met het koor opgesteld, toen Klappe hem naar voren riep. De loco-burgemeester feliciteerde natuurlijk de jubilerende vereniging, maar hij kwam natuurlijk voor Van Diemen. ,,Meerdere mensen hebben een aanvraag voor je ingediend. Jouw inzet is niet onopgemerkt gebleven,” meldde Klappe.

Vereniging

LTV Irminloo hees op 13 mei de vlag al omdat dat de feestelijke datum was. Vanwege de corona-maatregelen zijn de festiviteiten echter verplaatst naar vandaag. Klappe: ,,De meesten weten dat ik sport een warm hart toedraag. Sportverenigingen zijn de basis van een gezond leven en dat is waar bij als gemeente ook graag voor staan.” Hij benadrukte ook de waarde van een verenigingssport en de sociale samenhang. Vervolgens gaf hij bloemen aan voorzitter Ed Bakker. ,,We hebben niet alleen het jubileum moeten verzetten, maar ook deze uitreiking. En dat moesten we ook nog eens een keer geheim houden voor Gerard. En die weet altijd alles. Maar, het is gelukt,’’ aldus de voorzitter, die daarmee een startsein gaf van de festiviteiten.