Bouw van de nieuwe Dialoog gaat van start

ERMELO - Afgelopen dinsdag tekenden wethouder Hans de Haan en directeur Wim Prins van Prins Bouw het bouwcontract voor de verbouwing en renovatie van de Dialoog. Prins Bouw met vestigingen in ’t Harde, Ermelo en Vorchten, is een regionaal georiënteerd familiebedrijf. Een ambitieus bouwbedrijf met aandacht voor mens en milieu.

,,We zijn blij dat we een regionaal bouwbedrijf in de arm kunnen nemen voor deze prachtige opdracht. De nieuwe Dialoog wordt het culturele hart van Ermelo. Een inspirerende en gezellige plek waar je elkaar kunt ontmoeten. Dé plek voor activiteiten op het gebied van cultuur en welzijn,” aldus wethouder Hans de Haan. De wethouder is enthousiast. ,,Afgelopen maanden is de oude Dialoog gesloopt. Nu kunnen we echt beginnen met de opbouw van het nieuwe open en transparante gebouw. Het wordt straks een heel ander aanzicht. We gebruiken veel glas. Je kunt zo door het gebouw heen kijken en zien dat er van alles gebeurt. Want je kijkt gelijk op de centrale hal. Dé ontmoetingsplek, toegankelijk voor iedereen. Want al onze inwoners en bezoekers moeten zich welkom kunnen voelen.”

Multifunctionele zalen

De zalen in de nieuwe Dialoog zijn straks voor meerdere doelen en door verschillende organisaties te gebruiken. Sport- en cultuurbedrijf Interactie gaat ze verhuren. Voor Stichting Welzijn Ermelo, de bibliotheek Noordwest Veluwe en het theater zijn er wel vaste plekken. Maar de rest is dus multifunctioneel. Ook de nieuwe raadszaal . Deze kan straks ook gebruikt worden voor andere vergaderingen en natuurlijk als trouwzaal. De nieuwe raadszaal wordt een open ruimte met glazen wanden en komt op de nieuw te bouwen verdieping.

Duurzaam gebouw

Er komt geen gasaansluiting meer om de nieuwe Dialoog te verwarmen. Er is gekozen voor een warmte-koude-opslag-installatie (WKO). Deze staat naast het gemeentehuis. De WKO zorgt ook voor verwarming en koeling van het gemeentehuis. Daarnaast leggen we zoveel mogelijk zonnepanelen op de daken. En veel van de oude materialen zoals hout, verwerkt men weer in het nieuwe interieur, bijvoorbeeld op de wanden, in het maatwerkmeubilair en op de plafonds. De verwachting is dat de nieuwe Dialoog in het voorjaar van 2022 haar deuren opent. De renovatie van de theaterzaal is al klaar. Deze zaal is via een tijdelijke ingang aan de Chevalierlaan te bereiken.