Bewoners Varenlaan vrezen het ergste

ERMELO – Vanmorgen is er voor de vijfde maal in zeer korte tijd een kat doodgereden op de Varenlaan in Ermelo. Oorzaak is het sluipverkeer dat door de wijk rijdt vanwege de wegwerkzaamheden aan de Putterweg. Omwonenden zijn geschokt. ,,Ik ben door de dierenarts gebeld omdat onze kat was aangereden,” vertelt een betrokkene, die ontzettend verdrietig is. ,,Onze kat heeft het niet overleefd. Maar we vrezen ook dat als dit zo doorgaat, er binnenkort een kind of een oudere wordt aangereden.”

De gemeentelijke projectleider van de werkzaamheden aan de N303 heeft inmiddels de betreffende inwoner gesproken. Er zijn nu twee snelheidsdisplays ('smileys') aangebracht op de Varenlaan. ,,Er moeten echt maatregelen worden genomen,” reageert de bewoner wiens naam bekend is bij de redactie. ,,De Varenlaan is een weg waar je met twee auto’s elkaar net kan passeren op gepaste snelheid! Met name tijdens de ochtendspits, tussen de middag en gedurende de avondspits leidt dit tot hele gevaarlijke verkeerssituaties. Ik begrijp niet dat de gemeente dit niet heeft zien aankomen!” De Varenlaan is een 30 km/u zone waar kinderen s ‘ochtends s, ‘middags en s ‘avonds van en naar school gaan. Daarom zullen er tijdens schooltijden verkeersregelaars ingezet worden op twee drukke punten waar kinderen over steken. Ook zal handhaving gaan toezien op onveilige situaties en foutief parkeren. Dat laat de gemeente vanmiddag weten.

Omleidingsroutes

Vanaf maandag - als de werkzaamheden starten op de rotonde bij 't Weitje - zullen er op de voorliggende rotondes (op de rotonde Harderwijkerweg/Nassaulaan/Jacob Catslaan, rotonde Putterweg/Hamburgerweg/Ericalaan en rotonde Leuvenumseweg/Jacob Catslaan/ Varenlaan) ook verkeersregelaars staan die geïnstrueerd worden om het vrachtverkeer te laten rijden via de omleidingsroutes. Dit om sluipverkeer op de Varenlaan en Jacob Catslaan te weren. Er worden vanaf dinsdag borden geplaatst voor een tijdelijk verkeersverbod voor vrachtverkeer (uitgezonderd bestemmingsverkeer) bij de rotonde Putterweg zijde Ericalaan en rotonde Harderwijkerweg zijde Jacob Catslaan.