Kinderboekenschrijfster inspireert leerlingen Margrietschool 

ERMELO - De meiden van groep 8 van de Margrietschool kregen vanmorgen spontaan de ‘Gekke Giebelgriep’. De oorzaak was de komst van kinderboekenschrijfster Linda Vogelesang. Getik en gegiebel was dan ook volop aanwezig in het klaslokaal van meester Jack van Santen.

Vogelesang kwam saneer met haar collega Mieke van Hooft in het kader van de Kinderboekenweek naar Ermelo. Tijdens haar bezoeken aan klassen lazen de beide auteurs natuurlijk ook voor uit eigen werk. Aangezien Vogelesang naast schrijver ook schrijfdocent is, zette ze de leerlingen van groep acht ook aan het werk om zelf te ervaren hoe leuk het is om te schrijven. De klas deed enthousiast mee.

Midas Dekkers

Het maakt niet uit wie je bent of waar je vandaan komt, goed bent in rekenen of juist in tekenen, vier jaar oud bent of al tien jaar, ieder kind kan worden waar het van droomt. Daarom stelde Vogelesang de leerlingen de vraag wat ze later worden willen. Maarten, die vandaag precies elf jaar is, weet het zeker; hij wil profvoetballer worden. Lise daarentegen wil graag kapster worden. Linda Vogelesang wilde als kind het liefst Midas Dekkers worden. ,,De Freek Vonk van vroeger,” legde ze de kinderen uit. Toch koos ze voor de studie Nederlands en volgde daarna op de Hogeschool voor de Kunsten. ,,In 2011 schreef ik mijn eerste kinderboek Kookschool Appeltje Eitje.” Haar moeder was kookjuf en zo kreeg Vogelesang de kookkunsten met de paplepel ingegoten. Daarna schreef ze het boek De Wentelwens. ,,Dat schreef ik in een huisje op de Ermelose hei,” vult de auteur aan. ,,Ik ben van alles geworden, maar ik ben vooral mezelf!”