Kunstenaars kleuren bouwplaatsplaten creatief in

ERMELO – De houten bouwafscheiding bij de Dialoog heeft een creatieve invulling gekregen. Kunstenaars van atelier en galerie Leonardo da Vinci gingen vanmorgen aan de slag in samenwerking met Graffiti for You. De kunstenaars hebben hun creativiteit losgelaten op de bouwafscheiding.

Gilbert Helder van Graffiti for You maakte in grote letters ‘Leonardo da Vinci’. Zo kon elke kunstenaar van iedere letter een kunstwerk maken. De gemeente Ermelo wilde graag de saaie houten panelen omtoveren tot een vrolijk en kunstzinnig geheel. De samenwerking tussen de gemeente en Graffiti for You is overigens niet nieuw. Ook de bouwhekken die destijds om het gemeente huis stonden werden op deze wijze ‘ingekleurd’. Helder kwam de kunstenaars van Leonardo da Vinci begeleiden en assisteren waar nodig.

Geen thema

Atelier en galerie Leonardo da Vinci biedt creatieve begeleiding aan mensen met een beperking om hun creatieve talenten te ontwikkelen. Igor Pietrowitsch is een van de begeleiders. ,,Ik ben misschien hun begeleider, maar zelf zie ik het meer dat ik een kunstenaar ben die andere kunstenaars komt helpen,” vertelde Pietrowitsch. De kunstenaars hebben geen bepaald thema of kleuren met elkaar afgesproken. Iedereen is daar vrij in. Uiteindelijk was het aan Helder om te zorgen dat alles een kloppend en mooi geheel zou worden.