Samenstelling lijst in volle gang

ERMELO – Leo van der Velden is voor de derde maal gekozen als lijsttrekker van de SGP. Dit in voorbereiding op de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. Donderdagavond is er tijdens de ledenvergadering unaniem ingestemd met de voordracht van de huidige SGP-wethouder.

Hij is hiermee voor de derde keer lijsttrekker en mocht in het huidige college plaatsnemen als wethouder. Het bestuur van de kiesvereniging gaat de komende weken samen met Van der Velden aan de slag met de verdere samenstelling van de lijst. De volledige lijst wordt in december voorgelegd aan de leden. Het bestuur hecht sterk aan identiteit, betrouwbaarheid en deskundigheid. De SGP-fractie telt nu twee leden. Tijdens de vorige verkiezingen, in 2018, was de partij maar enkele stemmen verwijderd van een derde zetel. De campagnecommissie zal in 2022 op creatieve wijze de SGP-speerpunten onder de aandacht van de kiezers brengen.

Voorzitter

Donderdagavond heeft voorzitter Jowan Heres na 24 jaar voorzitter te zijn geweest, zijn taak overgedragen aan Henry van Wingerden. Met grote meerderheid werd Van Wingerden gekozen tot nieuwe voorzitter.