Tien zorgappartementen voor jongeren

ERMELO - Vrijdagmiddag hebben Wilfried en Astrid van Zundert hun nieuwste project, tien zorgappartementen voor jongeren tussen de 16 en 23 jaar, geopend. De appartementen zijn bedoeld voor jongeren die tussen het wal en het schip vallen en die om verschillende redenen dan ook niet bij hun ouders kunnen (blijven) wonen.

De familie Zundert biedt de jongeren hiermee een unieke kans om op te groeien tot volwassenheid in een groene omgeving met een 24 uursbegeleiding en altijd dezelfde gezichten. ,,Met elkaar leven en mee leven; gezien worden, dat is hoe zorg georganiseerd moet worden," aldus de familie van Zundert. Kleinschalig en persoonlijk samen met ouders en/of het eigen netwerk van de jongeren. 

Fasehuis

Vrijdagmiddag mochten twee jongeren het bordje onthullen waarmee het Fasehuis geopend was. In een Fasehuis worden jongeren begeleid in het ontwikkelen van meer zelfstandigheid. Naast de appartementen en het gezinshuis hebben Wilfried en Astrid van Zundert ook een zorgboerderij in Ermelo. Het nieuwe gebouw is ontworpen door architect Remco van Hout van Ontwerp en Adviesbureau van Hout en geheel duurzaam gebouwd door de lokale aannemer B.O.B. bouwbedrijf met gebruik van lokale toeleveranciers.