'Dit is ontzettend jammer'

ERMELO – Voor het tweede jaar op rij heeft museum Het Pakhuis een streep moeten zetten door het grote Sint-festijn in Het Pakjeshuis. De coronamaatregelen, zoals deze afgelopen dinsdag zijn aangekondigd, maken dat het niet meer te organiseren is. "We waren er helemaal klaar voor, dit is ontzettend jammer" zegt plaatsvervangend museumdirecteur Saskia van den Berg.

Jaarlijks bezochten zo'n drieduizend bezoekers in drie weken tijd Het Pakjeshuis. Een Sinterklaastraditie waar de organisatie ook al maanden naar uitkeek. "We hadden een mooi plan liggen, maar helaas kan Sinterklaas hier dit jaar niet komen slapen", aldus Van den Berg. Het is een grote teleurstelling voor de organisatoren, maar meer nog voor de kinderen. "We kijken nog naar alternatieve, kleinere activiteiten, maar het wordt nu wel steeds moeilijker." Toch benadrukt de museumdirecteur dat Sinterklaas natuurlijk wel in Ermelo komt.

Coronatoegangsbewijs

Vanaf 6 november geldt dat bezoekers van musea een coronatoegangsbewijs en identiteitskaart moeten tonen. Daarnaast is er een mondkapjesplicht op speelplekken. De organisatie van Het Pakjeshuis had het plan om het Molenaarsplein in te richten als Sinterklaasplein. Dan zou het een speelplek worden waar ook een mondkapjesplicht geldt. Dit heeft de organisatie doen besluiten om de deuren dicht te laten. Het team gaat overigens niet bij de pakken neer zitten. "We hopen op betere tijden, gezondheid gaat voor alles!" aldus Van den Berg.