Opschoonactie gemeente

ERMELO - Twee jaar geleden stonden 150 enthousiaste natuurliefhebbers klaar om op hun vrije zaterdag op de Groevenbeekse heide aan de slag te gaan. Door het coronavirus is het, net als vorig jaar, ook dit jaar niet mogelijk om met veel mensen tegelijk aan het werk te gaan op één plek. De hei een handje helpen kan wel, maar dan op een andere manier en volgens de geldende coronamaatregelen.

De opschoonactie op de hei is voor de gemeente Ermelo heel waardevol. ,,Anders groeit de heide helemaal dicht,” legde bosbeheerder Henk Jan Zwart destijds uit. ,,We mogen geen producten als RoundUp meer gebruiken. Als we niets doen, verandert dit populaire natuurgebied in een bos.” Ook veel bijzondere planten en diersoorten zullen dan verdwijnen. Daarom wordt er weer een actiedag georganiseerd op zaterdag 20 november om het dichtgroeien van dit bijzondere stukje natuur tegen te gaan.

Samen aan de slag met de app Woodyou

Mensen zijn zaterdag 20 november vanaf 08.30 uur van harte welkom. In kleine groepjes (min. 2 - max. 5) gaat iedereen aan de slag. De gemeente heeft 20 vakken op de Groevenbeekse hei uitgezet. Groot genoeg en met voldoende ruimte om met buren, vrienden, collega’s of met het gezin boompjes en struiken te verwijderen. Voor de aanmelding, het toewijzen van een vak en uitleg over de werkzaamheden werken we met de app ‘Woodyou?’. Medewerkers van de gemeente Ermelo zijn erbij om iedereen te helpen en zorgen voor een lunch. Aanmelden kan via www.ermelo.nl/helpenopdehei. Iedereen vanaf 12 jaar is van harte welkom om mee te helpen, kinderen onder verantwoordelijkheid van de ouders. Parkeren kan bij Calluna, of nog beter: kom op de fiets. De inschrijving sluit als 20 groepjes zich hebben aangemeld.