Misschien het laatste feest dit jaar

ERMELO – De intocht van Sinterklaas eindigt vandaag met de invoering van nieuwe coronaregels. Veel mensen wilden daar vanmiddag even niet aan denken. Het evenement kon in Ermelo ‘gewoon’ doorgaan. ,,Met enige aanpassingen,” liet Ronnie Regeling deze week, namens het Centrum Management weten. En de intocht is hier zonder problemen verlopen.

De Sint maakte een rijtoer door het dorp. Voor de koets liepen tal van muzikale pieten. Er achter de grote discowagen. Al om 1 uur stonden de eerste kinderen te wachten op het Spaanse gezelschap. Terwijl de wolken langzaam wegtrokken en de zon ging schijnen, kwamen steeds meer ouders en kinderen naar het dorp. Ondertussen klonken de sinterklaasliedjes ook steeds luider. Langs de Groeneweg stelden steeds meer mensen zich op om een glimp van de Goedheiligman op te vangen. Dansende pieten op de discowagen trokken veel bekijks. Inmiddels liep ook het dorp vol. Daar ging de Sint van de wagen om wandelend door de Stationsstraat iedereen te begroeten.

Pakjeshuis

De route werd vervolgd richting het Molenaarsplein waar Sinterklaas normaal gesproken het Pakjeshuis opende. Dat gaat helaas dit jaar niet door. Maar het gezelschap had nog zoveel energie over, dat ze besloten gezamenlijk, al dansend op de wagen, nog éénmaal terug door de winkelstraat te gaan. Swingend, vergezeld door een heleboel kinderen, verlieten ze het dorp. Een feest, misschien wel voorlopig het laatste feest dit jaar.