Stem op je favoriete logo

ERMELO - In 2022 bestaat Ermelo 50 jaar als zelfstandige gemeente. Dit gouden jubileum is een feest voor inwoners, ondernemers, verenigingen en organisaties. Tijdens het hele jubileumjaar besteedt de gemeente aandacht aan het 50-jarig bestaan. Hiervoor kunnen inwoners zelf ideeën en activiteiten voorstellen en organiseren.

Na de Tweede Wereldoorlog breidde Ermelo zich snel uit. De komst van veel defensiepersoneel en de overal heersende woningnood maakten de aanleg van nieuwe woonwijken noodzakelijk. Eerst werd de voormalige Ermelose Enk bebouwd; later volgden de bebouwing in Ermelo-Oost, Zuid en West en de bebouwing rond de voormalige Schoolweg in Oost. In 1972 deed zich het unieke feit voor dat een gemeente werd gesplitst. De 'oude' gemeente werd in twee delen verdeeld: de gemeente Nunspeet en een nieuwe gemeente Ermelo. De voorbereidingen voor deze 50e verjaardag zijn inmiddels van start gegaan.

Feestlogo's

De gemeente maakt een mooi basisprogramma waarin alle partijen en ideeën bij elkaar komen. Ook komt er een subsidieregeling om ideeën en activiteiten, waar nodig, financieel te steunen. Voor dit jubileumjaar zijn vier logo’s ontworpen. De gemeente wil graag weten welk logo het meeste aanspreekt. Het meest gekozen logo wordt straks het beeldmerk van ‘Ermelo 50 jaar zelfstandig’! Het wordt dan gebruikt in de communicatie en bij alle activiteiten. En natuurlijk is het logo straks voor iedereen beschikbaar. Deel jouw mening en stem op het logo dat je het mooiste vindt!