Scouts blij met de prachtige locatie

ERMELO - De gemeente Ermelo en Scouting Irmin-Taweb zijn opnieuw een erfpachtovereenkomst aangegaan voor het perceel aan de Kalkoenweg 23 voor de duur van 30 jaren. Een belangrijk moment in een lange geschiedenis. 

De Scouting Irmin-Taweb werd opgericht op 6 juli 1945. De dames Lassche, Braamburg en Luiting en de heer Suttorp waren de oprichters. De dames Lassche en Braamburg ontfermden zich over de welpen, mevr. Lassche werd Akela en de troep kreeg als leiding Hopman Suttorp. Mevrouw Luiting trok zich terug om zich later alsnog in het woelige padvindersleven te storten.

Activiteiten

Op de locatie aan de Kalkoenweg staat een eigen clubgebouw en het terrein wordt sinds 1954 gebruikt voor scoutingactiviteiten. De scoutingclub, met ruim 135 leden, bestaat al meer dan 75 jaar en organiseert iedere zaterdag leuke, actieve en leerzame activiteiten. Afgelopen maandag is de erfpachtovereenkomst, op gepaste afstand in de buitenlucht, ondertekend in het bijzijn van wethouder Laurens Klappe. Namens het bestuur van scouting Irmin-Taweb zetten Bart van der Graag, David de Jong en Jeroen Nijhof hun handtekening. Met deze vastlegging zijn de scouts enorm blij dat er weer voor lange tijd gebruik gemaakt kan worden van deze prachtige locatie!