Ondanks Coronamaatregelen, toch leuk feest

ERMELO - De Sint zal wel hebben bedacht: ‘Als ik niet naar de kinderen mag, moeten de kinderen maar naar de Sint komen’, als variant op Mozes en de berg. Daarom stond er vandaag een grote tent op het schoolplein van de Prinses Ireneschool. Daarin de Sint en er om heen een groep kinderen. Dat het anders was dan andere jaren, was geen enkel probleem: het was juist erg gezellig.

Vanmorgen, omstreeks 9:30 uur kwam Sinterklaas in een open cabrio aangereden. En het was koud…., maar gelukkig regende het niet. In de tent stond een mooi podium voor de Sint, met uiteraard een kacheltje. In een halve cirkel om hem heen zaten eerst de kinderen uit groep 1 en 2. De meeste kinderen droegen pietenmutsjes, enkelen waren ook wat geschminkt. Als eerste mocht juf Hanneke bij de Sint komen en daarna de kinderen van groep 1. ,,Wie heeft er zin in frikandelletjes?’’ vroeg Sinterklaas. Nou, dat wilden ze allemaal wel. ,,Ach, helaas, ik ben ze vergeten,’’ riep de Sint plagerig. Voor de kinderen geen probleem, want er waren genoeg pepernoten. Enkele sterke kinderen van de groep mochten de grote zak met kadootjes van Piet in ontvangst nemen. Die werden later in de klas uitgepakt. Toen was het de beurt aan de kinderen van groep 2. ,,Zijn er dingen die je niet tegen Sinterklaas mag zeggen,’’ vroeg de Sint. Tot zijn en Piets grote verbazing konden de kinderen niets bedenken. Aangezien er in de klas een tweeling zat, Suus en Teus Kaper, mochten zij naar voren komen om een liedje voor de Sint te zingen. Tot slot werd met de hele groep ‘Zie ginds komt de stoomboot’ gezongen.

Alternatief

Ondanks Corona en de daarbij behorende maatregelen, heeft de oudercommissie van de Ireneschool toch een Sinterklaasfeest. In overleg met Sinterklaas John Dooijewaard en Hoofdpiet Gerrit Mulder werd het een bijzonder feest: het Irene Drive Inn Sinterklaasfeest. De commissie had wel heel veel andere ideeën,maar omdat het daar niet van kwam werd het dit alternatief Sinterklaasfeest. Maar zeker net zo leuk, zo niet leuker.