Inzamelingsactie overtreft alle verwachtingen

ERMELO - De inzamelingsactie van verzorgingsproducten door Progressief Ermelo heeft alle verwachtingen overtroffen. ,,Uiteindelijk zijn het 52 kratten geworden!" meldt organisator Alex Kleijnen namens de lokale partij. ,,Daarmee overtreft het zelfs de speelgoedactie van vorig jaar."

Ondanks het gure, natte weer van de afgelopen dagen was het winkelend publiek bereid om extra boodschap pen te doen. ,,Er kwamen zelfs mensen speciaal vanuit huis om te doneren," aldus Kleijnen. ,,De mensen die gebruik maken van de Voedselbank zullen straks verrast zijn met deze aanvulling op hun levensmiddelenpakketten."

Verzorgingsproducten

De Voedselbank had aangegeven dat er grote behoefte was aan verzorgingsproducten. Hierbij moet men denken aan tandpasta, zeep, shampoo, scheergerei, maar ook maandverband. ,,De doelgroep heeft het echt niet breed en vaak ontbreekt het aan geld om deze producten zelf aan te schaffen,” vertelt Kleijnen die lovend is over de dorpsgenoten die aan de oproep gehoor hebben gegeven. Kleijnen coördineert de actie. De leden van Progressief Ermelo zorgen ervoor dat alles wordt overgedragen aan de voedselbank Ermelo-Harderwijk-Putten.