The Vanneau Foundation zorgt voor aggregaat

ERMELO - De Ermelose Kledingbank gaat morgen, 7 december, weer open. De organisatie heeft opnieuw hulp gekregen van The Vanneau Foundation. Vijf maanden geleden kon de Kledingbank haar intrek nemen in het voormalige ING-kantoor. Het pand was echter nog niet voorzien van nuts-aansluitingen. Vanwege de kou moest men daarom eind vorige maand de deur sluiten. The Vanneau Foundation heeft gezorgd voor een tijdelijke oplossing waardoor de ruimte enigszins verwarmd wordt en er ook licht in de zaak is.

Dat er de afgelopen tijd geen stroomaansluting is gerealiseerd, heeft te maken met het bureaucratische traject van Liander.,,We hebben er alles aan gedaan om dit probleem op te lossen,” vertelde Corien Bernard namens Welzijn Ermelo twee weken geleden. ,,De ING had gas en elektra niet laten afsluiten en dat heeft ertoe geleid dat we nu bij Liander aan de bel trekken.” Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan een structurele oplossing, maar tot die tijd is er nu de noodvoorziening.

De kledingbank geeft herbruikbare kleding uit aan mensen die het hard nodig hebben, maar weinig budget hebben om het zelf te kunnen betalen. Mensen die leven op bijstandsniveau of daaronder, dus ook mensen die moeten rondkomen van een AOW.