Gratis chocolademelk voor bewoners verzorgingshuizen

ERMELO - Vanmorgen hebben Ermelose veehouders chocomel met slagroom gebracht naar een drietal verzorgingshuizen in Ermelo. Dit deden ze tijdens de Friesland Campina actie. Voorafgaand aan de kerstperiode gaan verschillenden veehouders namelijk op bezoek bij 250 verzorgingstehuizen in heel Nederland en trakteren ze ruim 30.000 bewoners en hun verzorgers op warme chocomel. ,,Zo brengen we een lichtpuntje in deze donkere dagen,” vertelt Eefje Meihuizen-Kuyt uit Leuvenum. Zij ging samen met haar collega's op bezoek bij Arcade, de IJsvogel en de Amaniet. 

Vier jaar geleden organiseerde melkveehouder Edwin Sengers een kerstdiner voor eenzame ouderen op zijn boerderij in Wijchen. Ondanks het succes viel het Edwin op dat er een groep miste aan tafel, de ouderen die niet meer zo mobiel zijn. En dus kwam er een nieuw initiatief: boeren uit de regio gingen zélf in de periode voor kerst op bezoek bij verzorgingstehuizen. Geënthousiasmeerd door de vele positieve reacties is het initiatief inmiddels uitgegroeid tot een landelijke activiteit waarbij melkveehouders dit jaar voor de derde keer op pad gaan om ouderen een glimlach op het gezicht te bezorgen.

Met de trekker op pad

In totaal leverde het Ermelose chocomelteam aan zo'n 700 ouderen chocomel met slagroom. Ze deden ook verzorgingshuizen in Harderwijk aan. Op de trekker wel te verstaan. ,, Ook daar deelden we de chocolademelk uit, vergezeld van een kerstkaart met de beste wensen voor de feestdagen," vult Meijhuizen aan. ,,Helaas mogen we niet naar binnen om de bewoners te ontmoeten en de chocomelk zelf uit te delen, wellicht volgend jaar." Meijhuizen deed het niet alleen. Ze kreeg hulp van Jan Overeem, Sarah, Anne en Bertine.