Gemeenteraad plant een Koningslinde

ERMELO - Het was de laatste gezamenlijke activiteit van de huidige gemeenteraad, een jubileumboom planten. De schop ging in de grond bij het Huis van Barmhartigheid, de plek waar vijftig jaar geleden de raad was gehuisvest. De Koningslinde werd geplant in het kader van Ermelo 50 jaar zelfstandig.

Raadslid Daphne Visser kreeg de taak om de jubileumboom aan te bieden aan alle inwoners van Ermelo. Overigens was dat niet het enige cadeautje voor de Ermeloërs die ochtend. Visser las namelijk ook de tekst van het jubileumlied voor, geschreven door dorpsdichter Sarah Scholts en componist Jan Mannee.

Lied

,,Met het planten van deze boom wordt het 50-jarig zelfstandig jubileum van Ermelo gemarkeerd. Samen kijken we naar de toekomst. Laat Ermelo een goed thuis zijn voor de volgende generaties. De boom symboliseert tijd, haar ringen zijn te tellen. De boom is geworteld en groeit; ook ideeën en idealen mogen groeien. In contact met de ander bloeien mensen open, ontstaat verbinding en nieuw leven." aldus raadslid Visser. Zo kwam Visser samen met dorpsdichter Sarah Scholts en componist Jan Mannee op het idee om een lied te maken voor en door Ermeloërs. Verschillende gesprekken met inwoners waren voor Scholts inspiratie voor het lied met als titel 'Mijn thuis'. De volledige tekst van het lied vindt u onder dit bericht. De muziek horend bij het lied zal op een later moment tijdens dit jubileumjaar te horen zijn voor alle inwoners.

Herdenkingsbordje

Na het voordragen van de tekst van het lied staken de raadsleden en burgemeester Burmanje gezamenlijk de handen uit de mouwen en werd de boom officieel geplant. De burgemeester onthulde daarna het herdenkingsbordje horend bij de boom. De jubileumboom is geplant naast het voormalig 'Huis van Barmhartigheid' (Stationsstraat 2), waar van 1972 tot 1978 het gemeentehuis van Ermelo gestaan heeft.