Inzamelingsactie voor Roemenië bij de Zaak van Ermelo

ERMELO – Omroep Gelderland presentatrice Angelique Krüger, gaat zaterdag aan het werk met een belevingstuin op ’s Heeren Loo in Ermelo. Ze trapt hiermee ‘The Battle’ af tussen vijf presentatoren van deze omroep. Iedere aflevering gaat er een presentator aan de slag met het realiseren van een wens in de provincie.

Begin dit jaar riep Omroep Gelderland mensen op om opdrachten te verzinnen voor de vijf presentatoren die meedoen aan The Battle van Gelderland Helpt. In de uitzendingen van Gelderland Helpt werden door Gelderlanders de afgelopen tien jaar vrijwillig al duizenden hulpvragen opgelost. Maar hoe behulpzaam zijn de presentatoren Angelique Krüger, Harm Edens, Esther Stegeman, Frank Oosterwegel en Jochem van Gelder? De komende maanden draaien deze presentatoren nergens hun hand voor om. Samen gaan ze aan de slag om verschillende hulpvragen op te lossen. De eerste die The Battle aangaat is Angelique Krüger die op ’s Heeren Loo, samen met de bewoners van De Rank een belevingstuin gaat aanleggen. Krüger is geen onbekende in Ermelo, zo presenteerde ze al eerder het programma Zomer in Gelderland waarbij een team Ermeloërs door middel van allerlei opdrachten punten konden verdienen.

Belevingstuin

De bewoners van De Rank reageerden op de oproep van Omroep Gelderland. Zij willen geprikkeld worden en uitdaging vinden in de buitenlucht en riepen daarvoor de hulp in van presentatrice Angelique Krüger. Op paviljoen De Rank wonen twintig verstandelijk beperkte en meervoudig gehandicapte bewoners die dagelijks hulp en zorg nodig hebben. De tuin is een ruimte die verbinding en geborgenheid kan geven aan de bewoners. In ieder uitzending wordt er ook aandacht besteed aan een lokale stichting die goederen inzamelt voor een goed doel. In Ermelo wordt daarbij Niesje Last gevolgd, die haar hart jaren geleden verloor aan het Afrikaanse land Gambia. Zij ontmoette daar Karamba, die ze in haar hart sloot. Om het dorp Toniataba, waar Karamba woont, te helpen in hun ontwikkeling startte de Ermelose met Stichting Karamba. Samen met mede Ermeloërs en kringloopwinkel ‘De Zaak Van Ermelo’ zamelen zij spullen in om de school in het dorp te voorzien van lesmateriaal. Maar, door de actuele ontwikkelingen in de wereld zamelt de stichting en ‘De Zaak Van Ermelo’ deze week goederen in voor de slachtoffers van het oorlogsgeweld in Oekraïne. Zaterdag wordt daarom een inzamelingsactie gehouden om kleding, slaapzakken, dekbedovertrekken, toiletartikelen en handdoeken in te zamelen voor Oekraïne.

Enckerkamp

Komende zaterdag 12 maart gaat Angelique Krüger dus The Battle aan. Ze gaat dan proberen een belevingstuin te realiseren voor de bewoners van ‘s Heeren Loo en zoveel mogelijk spullen in te zamelen voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Maar of dit alles gaat lukken, hangt af van de hoeveelheid hulp die de presentatrice krijgt. Dus aan iedereen die dit leest: kom zaterdag helpen want alle hulp en alle goederen zijn welkom.
Onder het genot van een lekker bakje koffie is iedereen welkom van 10.00 uur tot 16.00 uur aan de Enckerkamp 10 in Ermelo.