Aandacht voor parkeren en groen

ERMELO - Buurtbewoners van de Tuinfluiterstraat en Kanariehof dienden een petitie in bij de gemeente. Zij vinden dat de inrichting van de straat is verouderd. De wijk stamt uit de jaren ‘70 en heeft zich volgens hen niet aangepast aan de huidige tijd. In de petitie vraagt de buurt aandacht voor parkeren, behoud en onderhoud van groen, veiligheid. Wethouder Leo van der Velden nam de petitie aan waarin de buurt al ideeën aandroeg.

De buurtbewoners en de gemeente staken de koppen bij elkaar. ,,We wilden zeker wat doen voor de wijk. Maar hebben daar niet zo maar geld voor op de plank liggen. Dus keken we samen vooral naar hoe we de buurt anders kunnen inrichten. Door slim om te gaan met de ruimte kun je een heel eind komen,” aldus de wethouder.

Parkeren

Er komen meer parkeerplaatsen in de straat. Het resultaat is dat er met een minimaal budget 3 à 4 parkeerplekken bij komen en het groen behouden kan blijven. Ook spelen kinderen nu veiliger. Rennen en vliegen tussen de auto’s door is met een kleine aanpassing en met meer groen straks voorbij. Een stuk veiliger voor de kinderen. En het scheelt ook beschadigingen aan auto’s.

Buurt in actie

Wethouder van de Velden is blij dat de buurt in actie kwam. ,,We staan altijd open voor buurtinitiatieven. Door samen te werken ontstaan er mooie ideeën maar ook begrip voor elkaar. Niet alles kan zo maar geregeld. Maar door samen te kijken naar wat wél kan, kun je mooie resultaten boeken. Daar is deze straat een mooi bewijs van.”