Swipen voor de allerkleinsten

ERMELO/ REGIO - Tijdens de Media Ukkie Dagen, van 25 maart t/m 1 april, besteedt de Bibliotheek Noordwest Veluwe aandacht aan mediawijsheid in de opvoeding van 0-6 jarigen. De Bibliotheek organiseert activiteiten voor jonge kinderen en verzorgt online webinars voor ouders en verzorgers met als thema Swipe Stap Sprong.

Op zaterdagmiddag 26 maart organiseert de Bibliotheek Harderwijk een workshop van 1,5 uur voor kinderen van 4-6 jaar. De kinderen leren hoe ze een Greenscreenbox in elkaar zetten, waar ze zelf toffe video’s mee kunnen maken en hun eigen fantasie prikkelen. Tijdens de Media Ukkie Dagen kunnen kinderen ook de online workshop Bioplastic Maken volgen. Beide activiteiten zijn te reserveren via de website van de Bibliotheek.

Tips 

Kun je een kind alleen met een tablet, tv, smartphone of boekje laten spelen of is samen beter? Hoe begeleid je een kind stap voor stap in de ‘digitale wereld’? De Bibliotheek organiseert twee gratis webinars die antwoord geven op dit soort vragen. Op de website van de Bibliotheek kan iedereen zich aanmelden voor de webinar van het CJG op 28 maart en de landelijke webinar van Denise Bontjes op 30 maart.

Over de Media Ukkie Dagen

Tablets, smartphones en tv’s hebben een grote aantrekkingskracht op de allerkleinsten. Binnen een klik bevinden ze zich in een andere wereld. Kinderen beleven hier veel plezier aan en het geeft ouders af en toe een moment voor zichzelf. Maar dreumesen, peuters en kleuters zijn nog te klein om hier wijs mee om te gaan en begeleiding van ouders en verzorgers is nodig. Met het thema Swipe Stap Sprong geven we tijdens de Media Ukkie Dagen antwoord op vragen, zoals: Hoe zet je media in, zodat een kind er ook iets van leert en sprongen maakt? En hoe maak je keuzes die aansluiten op de ontwikkeling van het kind? Kijk op www.bibliotheeknoordwestveluwe.nl voor alle activiteiten en mediatips.